Hilde Crevits trekt Torhoutse CD&V-lijst voor gemeenteraadsverkiezingen

Lijsttrekker en titelvoerende burgemeester Hilde Crevits trekt in duo met waarnemende burgemeester Kristof Audenaert naar de kiezer. © Foto JS
Johan Sabbe

Het mag geen verrassing heten, maar zeker is het nu wél. Vlaams minister Hilde Crevits (50) trekt de Torhoutse CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober. Ze doet dat in duo met Kristof Audenaert (34), die op de tweede plaats staat.

De lijstduwer is gedeputeerde Bart Naeyaert (50). Voorts zijn alle huidige schepenen straks opnieuw verkiesbaar. Dus ook ouderdomsdeken Eddy De Ketelaere (60). CD&V heeft in Torhout de volstrekte meerderheid in de gemeenteraad.

Crevits titelvoerende en Audenaert waarnemende burgemeester

Zoals al langer bekend, zal er niet meer op Norbert De Cuyper (74) gestemd kunnen worden, de ervaren politicus die nu nog voorzitter van de gemeenteraad is. De Wijnendalenaar heeft op 1 juni 2016 het burgemeesterschap doorgegeven aan Hilde Crevits en gemeld dat hij eind 2018 met de politiek stopt na een carrière die begin 1983 als schepen gestart is. Op 31 mei 1991 is hij burgemeester geworden. Hij heeft dat ambt precies vijfentwintig jaar bekleed. Straks krijgt hij dus terecht de titel van ereburgemeester.

Voor Hilde Crevits is de functie van Vlaams minister niet verenigbaar met het uitoefenen van het burgemeesterschap. Bijgevolg wordt ze sinds 1 juni 2016 vervangen door waarnemende burgemeester Kristof Audenaert. Ze is sowieso wél de titelvoerende Torhoutse burgemeester, drukt nu al haar stempel op het lokale beleid en blijft naar eigen zeggen ambitieus om het burgemeesterschap ooit effectief te bekleden. Maar de timing hangt af van haar politieke carrière op Vlaams niveau. En van de kiezer uiteraard.

CD&V-leden kunnen zondag hun vertrouwen geven

Komende zondag in zaal De Bosgalm stelt CD&V zijn volledige lijst voor de Torhoutse gemeenteraadsverkiezingen voor, 27 mannen en vrouwen. De leden van de partij zullen gevraagd worden om hun vertrouwen te geven aan het leidende duo Crevits-Audenaert en lijstduwer Bart Naeyaert. Laatstgenoemde hoopt zijn mandaat als gedeputeerde te kunnen verlengen, maar moet daarvoor de provincieraadsverkiezingen afwachten, die eveneens op 14 oktober plaatshebben. Hij heeft momenteel ook zitting in de gemeenteraad.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten