De onderhandelaars zaten al sinds zondagochtend omstreeks 10 uur samen aan het Martelaarsplein voor de laatste loodjes van de Vlaamse formatie. Een aantal inhoudelijke knopen lag nog op tafel, net als de ministerposten.

Iets voor half 8 was er dan witte rook. Er is een akkoord over een nieuwe Vlaamse regering, bevestigde Jambon. "We zijn eruit geraakt: we hebben een akkoord." Een lijvig akkoord, volgens Jambon, de reden waarom het ook allemaal wat langer duurde.

Om 12 uur geven de onderhandelaars meer uitleg over de inhoud op een persconferentie, wellicht in het Errerahuis in Brussel. Een akkoord over de verdeling van de ministerportefeuilles is er nog niet.

Eerder maandagochtend had Hilde Crevits al de kat de bel aangebonden met een tweet waarin ze een akkoord aankondigde.

De onderhandelaars zaten al sinds zondagochtend omstreeks 10 uur samen aan het Martelaarsplein voor de laatste loodjes van de Vlaamse formatie. Een aantal inhoudelijke knopen lag nog op tafel, net als de ministerposten.Iets voor half 8 was er dan witte rook. Er is een akkoord over een nieuwe Vlaamse regering, bevestigde Jambon. "We zijn eruit geraakt: we hebben een akkoord." Een lijvig akkoord, volgens Jambon, de reden waarom het ook allemaal wat langer duurde.Om 12 uur geven de onderhandelaars meer uitleg over de inhoud op een persconferentie, wellicht in het Errerahuis in Brussel. Een akkoord over de verdeling van de ministerportefeuilles is er nog niet.Eerder maandagochtend had Hilde Crevits al de kat de bel aangebonden met een tweet waarin ze een akkoord aankondigde.