Op zich is het natuurlijk helemaal niet verrassend dat Hilde Crevits zich kandidaat stelt als minister-president van Vlaanderen, het tegendeel zou pas nieuws zijn. Ze is op vandaag al vice-minister-president voor de CD&V, draait ondertussen al bijna twaalf jaar mee als Vlaams minister, en is dan ook nog eens super populair. Hét Vlaamse goudhaantje voor CD&V dus.

Door als partij ook uitdrukkelijk het minister-presidentschap te claimen maakt CD&V wél een statement en lanceert de partij Hilde Crevits als rechtstreeks uitdager van Bart De Wever van N-VA, de enige die zich tot nu toe uitdrukkelijk kandidaat stelde voor de hoogste Vlaamse post.

Op vandaag zitten N-VA en CD&V samen in de Vlaamse regering, maar ondertussen is duidelijk dat ze elkaar niet zo lusten in de kiescampagne. Of Hilde Crevits effectief kans maakt op het Martelaarsplein 19 zal afhangen van hoe de kiezer de kaarten schudt : dat CD&V opnieuw de grootste partij van Vlaanderen wordt lijkt erg onwaarschijnlijk, maar de kaarten kunnen wél zo vallen dat er gemakkelijker een meerderheid zonder N-VA mogelijk is met CD&V als grootste partij.