Hilde Crevits kandidaat-minister-president? Zondag weten we het écht

© Kurt Desplenter
Jos Remaut

CD&V zal tijdens het verkiezingscongres van komende zondag Hilde Crevits lanceren als kandidaat-minister-president. Dat meldt de krant De Tijd. Hilde Crevits zelf wil dit bericht nu nog niet officieel bevestigen. “Iedereen is welkom zondag op ons congres in Genk”, stelt haar woordvoerder Katrien Rosseel.

Op zich is het natuurlijk helemaal niet verrassend dat Hilde Crevits zich kandidaat stelt als minister-president van Vlaanderen, het tegendeel zou pas nieuws zijn. Ze is op vandaag al vice-minister-president voor de CD&V, draait ondertussen al bijna twaalf jaar mee als Vlaams minister, en is dan ook nog eens super populair. Hét Vlaamse goudhaantje voor CD&V dus.

Door als partij ook uitdrukkelijk het minister-presidentschap te claimen maakt CD&V wél een statement en lanceert de partij Hilde Crevits als rechtstreeks uitdager van Bart De Wever van N-VA, de enige die zich tot nu toe uitdrukkelijk kandidaat stelde voor de hoogste Vlaamse post.

Op vandaag zitten N-VA en CD&V samen in de Vlaamse regering, maar ondertussen is duidelijk dat ze elkaar niet zo lusten in de kiescampagne. Of Hilde Crevits effectief kans maakt op het Martelaarsplein 19 zal afhangen van hoe de kiezer de kaarten schudt : dat CD&V opnieuw de grootste partij van Vlaanderen wordt lijkt erg onwaarschijnlijk, maar de kaarten kunnen wél zo vallen dat er gemakkelijker een meerderheid zonder N-VA mogelijk is met CD&V als grootste partij.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.