Hilde Crevits: “Het minister-presidentschap is niet meer aan de orde”

Hilde Crevits samen met haar man en dochter in Fabriekspand in Roeselare. © STEFAAN BEEL
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De teleurstelling was bijna tastbaar zondagavond in het Fabriekspand in Roeselare. CD&V militanten verzamelden er al in de loop van de namiddag, hopend elkaar te kunnen overtuigen dat het allemaal wel mee viel. Helaas was dat niet het geval. Boegbeeld Hilde Crevits zag dan ook meteen af van haar ambities om minister-president te worden.

In West-Vlaanderen lijkt CD&V dan toch af te stevenen op de eerste plaats voor het Vlaams Parlement, al breekt ook hier Vlaams Belang helemaal door. Voor de Kamer gaat het tussen N-VA en Vlaams Belang, daar is CD&V pas derde. “Ik moet dan ook realistisch zijn en toegeven dat minister-president worden niet meer aan de orde is”, gaf een moegestreden Hilde Crevits toe in haar laatste speech van de dag. “Het resultaat is niet wat we verwacht hadden in Vlaanderen. Je moet daar ook eerlijk in zijn, de kiezer heeft altijd gelijk.”

https://www.youtube.com/watch?v=TjUrn_PerL8

Crevits plant wel constructieve samenwerkingen met andere partijen en rekent op een plaatsje aan de bestuurderstafel. “We gaan niet moeilijk doen, maar er zijn voor onze partij wel breekpunten. We zullen nooit aanvaarden dat Vlaams-Belang mee bestuurt, dan stop ik met de politiek. Maar we moeten onze conclusies wel trekken uit dit resultaat”, besluit ze.

Hilde Crevits:
© STEFAAN BEEL

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier