Hilde Crevits: “Erg onwaarschijnlijk dat ik minister-president word”

Wouter Beke en Hilde Crevits namen omstreeks 20.30 uur het woord. © foto Belga
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Nadat ze door voorzitter Wouter Beke in de bloemetjes gezet werd, sprak Hilde Crevits even de CD&V-militanten toe. Ze ontkende de matige resultaten niet, maar probeerde positief te blijven. “In West-Vlaanderen blijven we de grootste.”

“Niemand anders dan Hilde Crevits heeft in de laatste weken onze stijl perfect belichaamd”, liet voorzitter Wouter Beke noteren. “We zullen bescheiden zijn, maar ook verantwoordelijk, als we gevraagd worden. Sowieso wil ik Hilde heel erg bedanken.”

Hilde Crevits: “Constructief met elkaar spreken”

“Ik zie hier veel militanten, die de voorbije weken veel steun gegeven hebben”, nam Hilde Crevits over, nadat ze in de bloemetjes werd gezet. “De drive die ik gevoeld heb, was anders dan vroeger. Dankzij jullie! De voorlopige resultaten zijn niet zo goed, al wil ik nuanceren. In West-Vlaanderen werd er eerst meewarig gedaan over de resultaten, maar intussen groeien we naar het percentage van 2014 toe. We blijven dan ook de grootste partij in West-Vlaanderen. De kiezer heeft echter altijd gelijk. We zullen deelnemen aan alle gesprekken waarvoor we gevraagd worden. Ik geloof dan ook in een stijl waarbij mensen constructief met elkaar spreken en hoop dat alle positieve krachten straks de handen in elkaar zullen slaan. Hopelijk mét CD&V erbij.”

“Het is erg onwaarschijnlijk dat ik alsnog minister-president word, maar dat neemt niet weg dat er nog steeds kan gesproken worden over een samenwerking”, liet Crevits even later nog optekenen. “Ik ben uitgespeeld door de partij en neem dan ook mijn verantwoordelijkheid voor het resultaat. Vooraf had ik al tegen bepaalde mensen gezegd dat ik me zorgen maakte over het succes van Vlaams Belang, maar dit had ik niet verwacht. Dit baart mij gigantisch veel zorgen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.