Heuvelland wil af van zijn imago van dure gemeente

© EF
Redactie KW

In Wulvergem kwam dinsdagavond een vijftigtal inwoners van Heuvelland luisteren naar de uiteenzetting van het gemeentebestuur over het reilen en zeilen in de gemeente. Een tweede gespreksavond is gepland op maandag 20 november in Westouter.

Schepen Wieland De Meyer opende de bijeenkomst met een heikel thema, met name de belastingsverlaging. “We moeten af van ons imago dat we een dure gemeente zijn. Onze algemene personenbelasting bedraagt nu 8,7 procent. Op Mesen na zijn we de duurste gemeente van de Westhoek.”

Voorstellen

Tijdens de vergadering werden drie voorstellen tot belastingverlaging aangehaald. De meerderheid van de aanwezigen koos voor een heffing van 8,4 procent en een zelfde kadastraal inkomen van 1.164 euro. Deze maatregel zou de gemeente ongeveer 75.000 euro minder inkomsten opleveren. Ook kregen de inwoners te horen dat de schulden van de gemeente verrekend naar de inwoner 1.200 euro bedragen. “Tegen 2019 moeten we een haalbaar cijfer halen van 1.000 euro per inwoner.” Naast de algemene personenbelasting en het kadastraal inkomen heft de gemeente Heuvelland nog een derde belasting. De gemeentebelasting van 50 euro of 35 euro zou volgens de aanwezigen naar de prullenbak moeten verdwijnen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.