Herinrichting centrum Loppem in de kijker op gemeenteraad in Zedelgem

Redactie KW

In de gemeenteraad gaf eerste schepen Arnold Naessens toelichting bij de herinrichting van de dorpskom van deelgemeente Loppem. De maquette en tekeningen worden tentoongesteld aan de bevolking tijdens het kermisweekend op zondag 26 augustus van 11 tot 17 uur in het Loppems gemeentehuis.

In het beheersplan ‘Dorpskom Loppem’ werden alle erfgoedelementen in het centrum in kaart gebracht. “De doelstelling is om dat erfgoed, zoals het café Sint-Maarten en het kasteel Ter Mote, in ere te herstellen of extra in de verf te zetten. Tegelijk krijgen het plein, de straten en omgeving een hedendaagse stijl mee om zo een dorpsgevoel en geborgenheid te creëren“, legde schepen Naessens omstandig uit. “Voor de heraanleg van de kern zijn er enkele mogelijke concepten met een verschillend maximaal dorpszicht uitgewerkt.”

Er werd daarbij rekening gehouden met onder meer de indeling van parkeerplaatsen, de terrassen van de horecazaken en het evenementenplein. Ook op vlak van mobiliteit zijn er verschillende voorstellen die verkeersvertragende elementen vooropstellen. Er is de mogelijkheid om een rijweg gescheiden door bomen aan te leggen of een asverschuiving in die weg doorheen het dorpscentrum te voorzien. Vooral de zwakke weggebruiker krijgt daarbij aandacht.

Het studiebureau heeft voor de herinrichting een aantal opties uitgewerkt die in het Loppem Kermis-weekend worden voorgesteld. Bij die concepten werd geluisterd naar de wensen en noden van de belanghebbende partijen: het verenigingsleven, scholen, zorg en wonen. Door het studiewerk met een maquette en plannen op zondag voor te stellen, krijgen ook de inwoners inspraak. Tijdens de voorstelling van dit masterplan kunnen opmerkingen opgeven worden.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier