Henk Louf kandidaat-burgemeester voor N-VA in Wevelgem

Redactie KW

Ondernemer Henk Louf trekt de Wevelgemse N-VA lijst. Dat mag toch een verrassing genoemd worden, de zaakvoerder van Isola Fashion en voorzitter van voetbalclub SV Wevelgem City is een naam als een klok.

Hoewel hij niet onmiddellijk veel politieke ervaring kan voorleggen, zal hij zeker het lokale politieke landshap beroeren. Heidi Craeynest van Kip & Co staat op plaats twee. Charlotte Bonte en Filip Daem duwen de lijst.

“Ik was al jaren geïnteresseerd in politiek maar het was Filip Daem die me overtuigd heeft om de beslissende stap te zetten, van passief beleven tot actief deelnemen”, verklaart Henk Louf de instap in de politiek.

Er was ooit voeling met CD&V, maar ik voelde me er niet thuis

“Filip kent mijn capaciteiten, het is mijn overtuiging dat ik gekozen heb voor de juiste partij. Er was ooit voeling met CD&V, maar ik voelde me er niet thuis. Bij N-VA is dat wel het geval. Ik zal er dan ook alles voor doen om een goed resultaat neer te zetten.”

Filip Daem overtuigde hem, maar Henk Louf benadrukt dat het de partij van zijn hart is.

“N-VA hanteert ook de juiste waarden op het vlak van veiligheid, het zorgen voor welvaart, zorgen voor eenzamen in de maatschappij, hun migratiebeleid. Als N-VA’er wil ik ook de ondernemers niet vergeten. Ondernemers zijn het bloed van de gemeente, zij zorgen voor werkgelegenheid. Ook hen moeten we steunen.”

Ondernemers

Er staan nogal wat ondernemers op de N-VA lijst voor 14 oktober, het lijkt erop dat de partij zich profileert als de partij van en voor de Wevelgemse ondernemers.

Ondernemers aarzelen vaak om hun nek uit te steken als het om politiek gaat. Uit vrees om klanten te verliezen“, zeg Henk Louf. “Ik heb een aantal ondernemers kunnen overtuigen om mee met mij de stap te zetten. Dat zal geen invloed hebben op hun zaak, de kiezers kunnen genoeg het onderscheid maken tussen politiek en werk. Het klopt dat Open VLD ook de ondernemers aanspreekt, maar die partij is lokaal niet sterk aanwezig en zoals gezegd: De N-VA is de partij van mijn hart.”

De nieuwe lijsttrekker is nadrukkelijk aanwezig in het Wevelgemse verenigingsleven. Bij voetbalploeg SV Wevelgem City, bij Unizo, het braderiecomité, Wevelgem Wintert… “Het klopt dat ik in het bestuur zit en zat van heel wat verenigingen. De inzet die ik daar toon zal ik ook in de politiek verderzetten. Ik hoop dat dit dan ook een mandaat van de kiezer oplevert.”

Ik heb altijd een mening gehad, zowel in mijn privé als professioneel leven

Op plaats twee staat nog een nieuweling. Heidi Craeynest is mede zaakvoerder van Kip & Co in de Kortrijkstraat en onlangs richtte ze Avenue Plus op. Een winkel voor mensen met een maatje meer. Ook zij koos om nu in de politiek te gaan.

“Ik heb altijd een mening gehad, zowel in mijn privé als professioneel leven, over projecten die mij nauw aan het hart lagen. Soms botsen die met het beleid van het huidig bestuur. Vaak dacht ik: het kan anders en beter doen. Ik doe al heel wat op vrijwillige basis, dus dacht ik: mijn inzet en overtuiging is er al, zou ik dan niet meer resultaat en voldoening boeken als ik die op een politiek niveau breng?”

“Ik ben gecontacteerd geweest door een andere partij, waar ik niet op ingegaan ben. Wat mij vooral bij N-VA aanspreekt zijn de mensen die er vorm aan geven en hun gedrevenheid. We zijn inderdaad ondernemers, maar we staan dagelijks tussen de mensen. We weten wat hen beroert.”

Paars-Wit

N-VA komt met een volledige lijst naar de kiezer waar voorlopig dertig namen op staan. “Die 31e naam laten we bewust open voor een kandidaat die zich alsnog aanbiedt”, zegt lijstduwer Filip Daem. “Wie zich geroepen voelt – dame of heer – is meer dan welkom.” Met Henk Louf en Filip Daem kleurt de gele partij trouwens ook een beetje paars-wit want Henk en Filip zijn respectievelijk voorzitter en ondervoorzitter van voetbalclub SV Wevelgem City.

(SLW)