Henk Dejonghe (Open VLD) gaat voor burgemeesterssjerp in Koekelare

Gwendolyn Rutten kondigde Henk Dejonghe aan als Koekelaarse lijsttrekker voor Open VLD. © Edward Paridaen
Redactie KW

Gemeenteraadslid Henk Dejonghe wordt lijsttrekker van Open VLD Koekelare voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Dat maakte nationaal voorzitter Gwendolyn Rutten zaterdagavond bekend tijdens een bezoek aan Koekelare.

Frans Verhelst mag zijn ambitie om burgemeester te worden van Koekelare dus opbergen. Of hij nog zal opkomen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018, is nog onduidelijk.

Vast staat dat Verhelst als lijsttrekker opgevolgd wordt door Henk Dejonghe (51). Eigenlijk werd hij zes jaar geleden al aangeduid om de lijst te trekken, maar toen deed hij vrijwillig afstand van die positie nadat ook Frans Verhelst zich kandidaat stelde voor het lijsttrekkerschap. “Ik wilde niet dat de partij opnieuw zou versnipperen”, klonk het toen bij Dejonghe.

Als lijsttrekker van de liberalen gaat Henk Dejonghe de strijd aan met Patrick Lansens (SP.A), de huidige burgemeester. “Hoe meer mensen voor mij kiezen, hoe meer gewicht ik in de schaal kan leggen om na 24 jaar in de oppositie eindelijk weer in de bestuursmeerderheid te stappen.”

(TV)