Henk Dejonghe blijft kopman Open Liberaal in Koekelare

Het bestuur met staand v.l.n.r. Gaby Simoens, Demis Delaeter, Henk Dejonghe, Tony Logghe en Bart Vermote en zittend v.l.n.r. Ann Volckaert-Taveirne, Maria Vanryckeghem, Viviane Vanoverbeke en Frank Logghe. (foto GC) © Foto Coghe

Open Liberaal heeft een bestuur klaar. Kopman is Henk Dejonghe. “Na een sabbatjaar pikken we nu de draad weer op. We hebben de partij de nodige structuur gegeven, dit onder meer door een bestuur op te bouwen. Onze partij gaat voor een open en eerlijk beleid.”

Open Liberaal is ontstaan als scheurlijst net voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. “Onze politieke partij kwam er toen bepaalde lokale politici het nodig vonden om mij en mijn medekandidaten toenmalige bestuursleden een mes in de rug te steken”, begint voorzitter Henk Dejonghe met een verwijzing naar zijn voormalige blauwgekleurde partij die hij niet bij naam noemt. “Hier verder over uitweiden, zou ons te ver leiden en dat is ook niet de bedoeling. Onze partij gaat voor een open en eerlijk beleid en heeft geen enkele binding met een nationale partij.”

Open Liberaal behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 een score van 7 procent. “Namelijk 442 lijststemmen. Dat waren er precies twaalf te weinig voor een eerste zetel”, blikt voorzitter Dejonghe terug.

Sabbatjaar 2019

“Na een sabbatjaar, pikt Open Liberaal nu de draad weer op. We hebben de partij de nodige structuur gegeven, dit door een bestuur op te bouwen.”

Het 15-koppige bestuur bestaat uit voorzitter en partijstichter Henk Dejonghe, die beroepshalve stedenbouwkundig medewerker is in het Brugse architectenbureau Jonckheere ir-architecten. Dejonghe was ook 18 jaar gemeenteraadslid voor Open VLD Koekelare, de partij waarvan hij ook voorzitter was.

Ondervoorzitters Ann Volckaert-Taveirne en Tony Logghe

De taak van ondervoorzitter is voor thuisverpleegkundige en bestuurslid bij ABS Koekelare Ann Volckaert-Taveirne (54) én voor Tony Logghe (45), kok in restaurant Padrone. Demis Delaeter neemt de functie van secretaris op zich. De 22-jarige bediende uit de Koekelaarse Okay staat ook in voor het ledenbeheer. Frank Logghe (52), lijstduwer in 2018, is penningmeester. De onderhoudstechnicus is bekend als uitbater van het restaurant De Oever.

Verder bestaat het bestuur allemaal op één uitzondering na uit gezichten die ook op de lijst stonden voor de gemeenteraadsverkiezingen: productiemanager en voorzitter van De Ware Sportvrienden Vladslo Gaby Simoens (64), landbouwster Marie José Anthierens (63), tuinaanlegger Thomas Lauwyck (27), arbeider banket-bakkerij Pascal Lust (49), vrachtwagenchauffeur Johan Luypaert (56), poetshulp Lindsay Vanhoverbeke (36), bestuurslid van De Vriendenkring Bloedgevers Koekelare en medewerker van De Gezellige Tallore Viviane Vanoverbeke (59), huishoudster Maria Vanryckeghem (64) en arbeider Wim Vermote (31).

Enkel arbeider en zelfstandig tuinaanlegger Bart Vermote (30) stond niet op de lijst van Open Liberaal. Al is hij wel al verschillende jaren actief binnen de liberale familie. En nu maakt hij dus ook deel uit van het bestuur van Open Liberaal. (BC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.