Hendrik Verkest opnieuw lijsttrekker in Wingene

Lijsttrekker Hendrik Verkest van CD&V. © a-RN
Redactie KW

Op minder dan een jaar, op zondag 14 oktober om precies te zijn, kunnen alle Belgen een nieuwe gemeenteraad kiezen. We maten in Groot-Wingene nu al even de temperatuur van de verkiezingskoorts.

De stand van zaken van alle West-Vlaamse gemeenten lees je op www.kw.be/standvanzaken

De gemeenteraadsverkiezingen in Wingene handelen over drie partijen. De eeuwige strijd tussen CD&V en Burgerlangen zal blijven bestaan. De nieuwe partij die apart opkomt is de N-VA. In 2012 draaide de uitslag uit op een overwinning voor de CD&V met de lijst van Hendrik Verkest. Men behaalde 58,8 procent en dat was goed voor 15 zetels. Burgerbelangen kreeg 8 zetels voor 35,9 procent van de stemmen.

Hedwig Kerckhove van CD&V: “Momenteel zijn wij volop bezig met een nieuwe lijst klaar te stomen. Met onze partij zijn wij op zoek naar jonge kandidaten. Wij zijn bezig met de opbouw en dat vraagt wat tijd. Binnen ons bestuur kunnen wij spreken van een mooi samenspel. Wat ik al zeker kan meedelen is dat de lijsttrekker opnieuw de huidige burgemeester Hendrik Verkest zal worden. Onlangs werkten wij kort aan onze eerste, kleine campagne en dit aan de hand van een deurhanger. Via de deurhanger willen we de huidige CD&V-groep naar voor brengen bij de inwoners. Met opmerkingen of vragen kunnen ze altijd bij ons terecht.”

N-VA alleen

“In de voorbije jaren, en dit sinds 2012, realiseerden wij al mooie projecten binnen onze gemeente. Het nieuwe woonzorgcentrum Amphora, de nieuwe bedrijvenzones Flandria en de Verrekijker, het nieuwe sportcomplex De Zwaluw, de vernieuwde Hille, de nieuwe scholen in Wingene en Zwevezele waar wij toch een grote inspraak als gemeente in hadden. Er lopen nog projecten zoals het vrijetijdscentrum en de vele werken rond fietspaden en waterriolering en waterzuivering.”

Naast de oranje politieke lijst komt dit jaar ook Burgerbelangen opnieuw op. Martine Devisschere licht toe: “De Burgerbelangen staan bij de volgende verkiezingen weer op de lijst en dit in kartelvorm maar dan wel met een belangrijke wijzigingen. N-VA komt op met een aparte lijst. Marc Van Overschelde gaat niet akkoord met deze aparte lijst en voegt zich bij Burgerbelangen. De lijst is zeker nog niet af en we zijn druk bezig met vergaderen. We hebben een vaste kern en er komt een heel drukke periode aan. Wie er juist naar de N-VA lijst zal trekken is momenteel nog heel twijfelachtig. ” (NS)