"We krijgen ook heel vragen binnen van burgers die aangeven dat ze er vrede mee hebben dat ze onteigend worden. Maar het wel spijtig vinden dat verschillende grote bomen in tuinen in de Rijselstraat als gevolg van de werken dreigen te verdwijnen. Wat zijn de plannen met deze vaak oude, prachtige bomen? En met het kapelletje?"

"Het is inderdaad zo dat bij de bouw van de twee bruggen en de verbreding van de Leie een aantal bomen zullen sneuvelen", bevestigt schepen van milieu Patrick Roose. "We lichten de optie om in de nieuwe publieke ruimte meer groen te creëren. De sloopvergunning is nog niet aangevraagd, maar eens het plan voor de sloop wordt opgemaakt zullen de bomen zeker in beschouwing genomen worden."

"Wat het kapelletje betreft", antwoordt schepen Vanryckegem, "zullen er twee wapenschilden verwerkt worden in de brug, de twee schilden die ook op de kapel prijken. We bekijken met de kerkfabrieken hoe we elders de religieuze elementen van het kapelletje kunnen aanbrengen." Het lijkt echter dus niet mogelijk dat het kapelletje in zijn geheel de werken zal overleven.

(SLW)

"We krijgen ook heel vragen binnen van burgers die aangeven dat ze er vrede mee hebben dat ze onteigend worden. Maar het wel spijtig vinden dat verschillende grote bomen in tuinen in de Rijselstraat als gevolg van de werken dreigen te verdwijnen. Wat zijn de plannen met deze vaak oude, prachtige bomen? En met het kapelletje?""Het is inderdaad zo dat bij de bouw van de twee bruggen en de verbreding van de Leie een aantal bomen zullen sneuvelen", bevestigt schepen van milieu Patrick Roose. "We lichten de optie om in de nieuwe publieke ruimte meer groen te creëren. De sloopvergunning is nog niet aangevraagd, maar eens het plan voor de sloop wordt opgemaakt zullen de bomen zeker in beschouwing genomen worden.""Wat het kapelletje betreft", antwoordt schepen Vanryckegem, "zullen er twee wapenschilden verwerkt worden in de brug, de twee schilden die ook op de kapel prijken. We bekijken met de kerkfabrieken hoe we elders de religieuze elementen van het kapelletje kunnen aanbrengen." Het lijkt echter dus niet mogelijk dat het kapelletje in zijn geheel de werken zal overleven. (SLW)