Harelbeekse gemeenteraad begint met ludieke actie tegen belastingverhoging

Wout Patyn overhandigde namens N-VA een ludieke cheque en prijs aan het stadsbestuur van Harelbeke. © GF
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

N-VA Harelbeke overhandigde een ludieke cheque en prijs aan het stadsbestuur van Harelbeke. “Ter herinnering aan de serieuze belastingverhoging”, duidt raadslid Wout Patyn namens N-VA.

Op de eerste fysieke gemeenteraad van 2021 en meteen ook de laatste voor de vakantie, vloog N-VA Harelbeke er onmiddellijk in met een ludieke actie. De partij overhandigde een reuzecheque en beker aan het stadsbestuur ter herinnering aan de belastingverhoging.

“Het is rond deze periode ongeveer een jaar geleden dat onze inwoners hun belastingbrief in de bus kregen. Velen schrokken toen ze zagen dat de opcentiemen op de onroerende voorheffing 20% gestegen waren. Wij geven nu, één jaar later, een symbolische cheque aan het bestuur in naam van alle Harelbekenaars, ter waarde van 2.500.000 euro. Het bedrag dat de stadskas rijker is sinds de verhoging. Een bedrag dat de komende jaren alleen maar zal oplopen”, aldus Wout Patyn, die ook een symbolische beker overhandigde.

Vijfde duurste gemeente

“Onze stad is nu de vijfde duurste gemeente van de 300 Vlaamse gemeenten inzake de opcentiemen. Harelbeke valt net buiten het schavot, maar als het bestuur in deze even ambitieus is zoals in zijn andere communicatie, kunnen we misschien volgend jaar een beker uitreiken voor de derde plaats, of gaan ze voor nog beter?”

Burgemeester Alain Top (Vooruit) was niet opgezet met de actie en spreekt van desinformatie. “Door het beleid van de Vlaamse regering vielen enkele gemeentelijke inkomsten weg. Als je de officiële cijfers bekijkt van financiële schuld per inwoner merk je dat Harelbeke goed scoort. Deze is nationaal gemiddeld 1.270 euro, bij ons is dat 470 euro.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten