Hardloopster Veerle Dejaeghere op tweede plaats op provincieraadslijst Groen

Redactie KW

Groen heeft vrijdagochtend zijn Roeselaarse provincieraadslijst bekend gemaakt. Meest opvallende aanwezige op de lijst is hardloopster Veerle Dejaeghere op de tweede plaats. De lijst trekt verder vooral de kaart van de jeugd met de 27-jarige Bram Vanacker als lijsttrekker.

Voor de partij is Dejaeghere geen toevallige keuze. “Als lerares Nederlands voor anderstaligen is zij vooral geïnteresseerd in de problematiek rond migratie en welzijn. Het provinciaal sportbeleid is uiteraard ook haar aandachtspunt”, luidt het communiqué.

Dejaeghere nam twee keer deel aan de Olympische Spelen maar schreef ook elf keer het regelmatigheidscriterium veldlopen, de Crosscup, op haar naam, een record. In 2000, haar topjaar, was ze laureate van de Gouden Spike.

Dejaeghere is geen nieuwkomer in de politiek. In 2009 nam ze voor de eerste keer deel aan de Vlaamse verkiezingen, en in april jaar verklaarde ze ook deel te zullen nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen, voor de partij SAMENPLUS in Ardooie. Daar komt nu ook de provincieraadsverkiezingen bij met een tweede plaats op de Roeselaarse provincielijst van Groen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier