Hans Lema is de nieuwe voorzitter van N-VA Tielt

Hans Lema. © gf
Redactie KW

Hans Lema volgt Luc De Rammelaere op als voorzitter van de Tieltse N-VA-afdeling. “Binnen zes jaar willen we weer deel uitmaken van de meerderheid”, zegt hij ambitieus.

Hans Lema (45) woont met zijn echtgenote Sandra Muylaert en hun kinderen Laura (22) en Davina (18) in Schuiferskapelle. De vertegenwoordiger bij Ameel Candy World in Roeselare waagde in oktober 2018 voor het eerst zijn kans op het politieke firmament. Vanop de elfde plaats behaalde hij 394 stemmen. “Een mooi resultaat”, zegt hij daarover. “Ik ben van Ruiselede afkomstig en woon sinds acht jaar in Schuiferskapelle, maar het politieke vuur brandt bij me.

Frisse ideeën

Nu volgt Hans ereschepen en voormalig provincieraadslid Luc De Rammelaere op als voorzitter van N-VA Tielt. “Een man met een enorme staat van verdienste”, klinkt het. “Nu willen we een nieuwe wind doorheen de partij laten waaien en enkele frisse ideeën lanceren.”

Hans hoopt de Tieltse afdeling de komende zes jaar verder uit te bouwen. “We hebben een goeie groep en de sfeer is echt positief. We willen keihard werken en vanuit de oppositie de vinger aan de pols houden. Tijdens de vorige bestuursperiode – met N-VA nog in de meerderheid – werden een pak mooie projecten gelanceerd die nu door het nieuwe stadsbestuur geërfd zijn. We willen er op een positieve manier over waken dat ze dat werk voortzetten.”

“Oud-burgemeester Els De Rammelaere maakt nog altijd deel uit van ons bestuur en zal de ploeg dan ook met raad en daad bijstaan. Ons doel is duidelijk: binnen zes jaar de poort naar de meerderheid opnieuw openbeuken.”

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier