Handelaars en sympathisanten starten petitie tegen verdwijnen Groothandelsmarkt

In de grote hal van de Groothandelsmarkt wil het stadsbestuur onder meer de vuilniswagens stallen. © OV
Redactie KW

Eind juli maakte stad Kortrijk via een brief aan de handelaars en magazijneigenaars van de Kortrijkse Groothandelsmarkt in Vier Linden duidelijk dat de groenten- en fruitmarkt volgende zomer definitief sluit. Per 1 augustus worden alle activiteiten van de markt stilgelegd. De handelaars zijn niet te spreken over de manier van werken van het stadsbestuur en gaan in het tegenoffensief.

De site van de Groothandelsmarkt moet de opslagplaats van de diensten Beheer Openbaar Domein (BOD) worden. Zo zullen er onder meer vuilniswagens in de grote hal van de markt gestald worden. “En wij moeten plaats ruimen”, klinkt het bij de handelaars en telers. “Het logische gevolg zal zijn dat wij onze zaken moeten sluiten en dus de facto werkloos worden.”

Handelaars en sympathisanten starten petitie tegen verdwijnen Groothandelsmarkt

“Stad Kortrijk sluit op 1 augustus de 100-jarige Kortrijkse Groothandelsmarkt en zorgen er op die manier voor dat heel wat winkels in de regio problemen zullen hebben om verse groenten en fruit aan te kopen.”

Gemeenteraad

Naast het onder de arm nemen van een advocaat, startten de handelaars ook een petitie op, als verzet tegen de genomen beslissing. Onder meer lijsttrekker van oppositiepartij Vlaams Belang, Wouter Vermeersch, gaf al aan de actie van de Groothandelsmarkthandelaars te steunen. Op de gemeenteraad van september wordt de situatie ongetwijfeld uitvoerig behandeld.

(OV)

Begin augustus al bracht het Kortrijks Handelsblad het verhaal van het vroegtijdig sluiten van de Groothandelsmarkt. “Dit is 100% broodroof”, klonk het toen bij de handelaars. De onlineversie van de petitie vindt u hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier