Haalt geen enkele Harelbeekse kandidaat zetel binnen?

Sofie Decavele (CD&V) en Tijs Naert (Groen) hebben geen zetel kunnen veroveren. Alain Top (SP.A) misschien wel.

© FOTO LOO

Sofie Decavele stond op de 11de plaats van de CD&V-lijst voor het Vlaams Parlement. Ze is gemeente- en politieraadslid in Harelbeke.

Sofie is geboren op 19 juni 1978, woont samen met Steven en is mama van Lore en Floris. Zij houdt van lekker eten, terrasje doen, piano, lopen en tijd doorbrengen met het gezin. Sofie was van jongs af aan actief in de scouts ‘Liederik-Adelheid’ in Harelbeke en volgde piano en dictie aan de Stedelijke Academie Peter Benoit. Zij studeerde Rechten en Internationale Betrekkingen-Conflictbeheersing aan de KU Leuven. In 2003 werd ze advocaat. Sofie was een tijd lang voorzitter van het OCMW. Sinds eind 2007 werkt ze in Brussel op het kabinet van Vlaams minister Hilde Crevits als juridisch raadgever.

Tijs Naert (Groen) stond op de zevende plaats van de Kamerlijst van zijn partij. Hij is gemeente- en politieraadslid in Harelbeke.

Tijs is geboren op 25 december 1978, getrouwd met Tine Buysens en papa van Polly en Mon. Hij houdt van minivoetbal, wandelen, petanque, koken op scoutskamp en lezen. Tijs studeerde Afrikaanse Talen en Culturen aan de universiteit van Gent. Hij was binnen Scouts en Gidsen Vlaanderen teamverantwoordelijke van Ploeg Internationaal en was als medestichter betrokken bij het RAFIKI project rond het Grote Meren gebied Congo, Rwanda en Burundi. Momenteel werkt Tijs als teamverantwoordelijke bij Groep Intro, vorming en sociale economie, en is hij fractieleider van Groen in Harelbeke en regiovoorzitter Zuid-West-Vlaanderen.

Burgemeester wel?

Tot zondagavond laat was onduidelijk of burgemeester Alain Top (SP.A), die op de derde plaats van de Kamerlijst van zijn partij stond, wél een zitje zou bemachtigen.

Alain is geboren op 21 december 1965, getrouwd met Marleen Deryckere en papa van Yasmine en Annelies. Hij houdt van thrillers lezen, voetbal, tafeltennis en recreatief lopen. Alain volgde economie aan het Atheneum in Kortrijk en deed later studies voor sociaal adviseur aan de HRIEPSHO. Hij was kabinetsmedewerker bij staatssecretaris Erik Derycke en werkte bij CEVI, het centrum voor informatie. Sinds 2002 is hij verbonden aan de personeelsdienst van IMOG en sinds 2012 kabinetsmedewerker van minister Ingrid Lieten. In 2007 werd hij schepen en begin 2013 werd hij burgemeester.

(PVH-foto’s LOO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.