Financiënschepen Boudewijn Laloo (CD&V) maakte maandagavond tijdens de gemeenteraad een grondenruil met het Agentschap Wegen en Verkeer bekend. AWV verwerft een perceel aan het station kant Sint-Michiels (8.000 m²), Brugge aan de Katelijnepoort (32.000 m²).

Die ruil moet de weg vrijmaken voor een nieuwe randparking. Marleen Ryelandt (Groen) is niet akkoord: "Er was een petitie tegen die randparking en een negatief advies van de provinciale commissie."

Yves Buysse (VB) passeert er elke dag en vindt dit kruispunt te gevaarlijk voor een randparking. Martine Bruggeman (N-VA) eiste duidelijkheid, ook van toekomstig schepen Mercedes Van Volcem (Open VLD), die zich in het verleden gekant heeft tegen die parking.

Laatstgenoemde onthield zich tijdens de stemming. Schepen Boudewijn Laloo (CD&V) antwoordde: "Dat zijn vragen voor mijn opvolger, ik laat dit dossier over aan het nieuw beleid. Ik vraag wel om grondenruil goed te keuren. Dit is financieel een goede zaak voor de Stad. Of de parking er komt of niet, moet het nieuw stadsbestuur maar uitmaken."

Financiënschepen Boudewijn Laloo (CD&V) maakte maandagavond tijdens de gemeenteraad een grondenruil met het Agentschap Wegen en Verkeer bekend. AWV verwerft een perceel aan het station kant Sint-Michiels (8.000 m²), Brugge aan de Katelijnepoort (32.000 m²).Die ruil moet de weg vrijmaken voor een nieuwe randparking. Marleen Ryelandt (Groen) is niet akkoord: "Er was een petitie tegen die randparking en een negatief advies van de provinciale commissie."Yves Buysse (VB) passeert er elke dag en vindt dit kruispunt te gevaarlijk voor een randparking. Martine Bruggeman (N-VA) eiste duidelijkheid, ook van toekomstig schepen Mercedes Van Volcem (Open VLD), die zich in het verleden gekant heeft tegen die parking.Laatstgenoemde onthield zich tijdens de stemming. Schepen Boudewijn Laloo (CD&V) antwoordde: "Dat zijn vragen voor mijn opvolger, ik laat dit dossier over aan het nieuw beleid. Ik vraag wel om grondenruil goed te keuren. Dit is financieel een goede zaak voor de Stad. Of de parking er komt of niet, moet het nieuw stadsbestuur maar uitmaken."