Groep a wil liever onkruidbestrijding dan kerstverlichting in Moorslede

Groep a wil dat Moorslede meer doet voor een efficiënte en milieuvriendelijke onkruidbestrijding. © © JAN STRAGIER
Redactie KW

Dat maakte deze oppositiepartij duidelijk tijdens de gemeenteraadszitting van donderdag 10 september. Voor de eerste keer op verplaatsing overigens, in het Torreke in Dadizele. Maar dat zorgde niet voor een spectaculaire toename van de publieke opkomst.

Er kwamen een twintigtal inwoners luisteren. “Eerlijk gezegd, ik had er meer verwacht uit Dadizele”, aldus burgemeester Ward Vergote (Visie). “Misschien moeten we het binnen enkele maanden nog eens proberen in Dadizele. Is er dan niet meer volk dan nu, dan heeft het volgens mij geen zin om het ook nog eens te proberen in Slypskapelle.

“Overdreven uiterlijk vertoon”

Op de agenda van deze raad stond onder meer de goedkeuring van een overheidsopdracht van 72.000 euro, voor het huren van kerstverlichting voor de jaren 2015 tot en met 2018. Groep a stemde tegen : “Wij gaan niet akkoord met het feit dat deze meerderheid in totaal 103.250 euro zal besteden aan het huren van kerstverlichting tijdens één legislatuur. Wij vinden dit overdreven uiterlijk vertoon.”

Groep a vindt alvast dat dit geld beter kan besteed worden, bijvoorbeeld met de aankoop van thermische onkruidbranders met infraroodstraling. “Deze kosten om en bij 6.000 euro per stuk. Ze hebben een rendement van 500 m² en staan op wielen. Ze zijn gemakkelijk in bediening en geven goeie resultaten.

Groep a formuleerde ook een voorstel om elke Moorsledenaar ter gelegenheid van de ingebruikname van het nieuwe zwembad een gratis zwembeurt aan te bieden. “Een groot feest is niet nodig om het nieuwe zwembad te openen. Wij roepen de meerderheid op om het sober en sportief te houden !”

(EDB-JRE)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier