https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

“Groentjes eten voor de receptie”

Sandy Evrard op de receptie van stad Mesen. (Foto EF)
Tom Gheeraert

Burgemeester Sandy Evrard van Mesen is op een streng koolhydratendieet en verloor al 45 kilo in vijf maanden. Voor hem moeten de vele recepties een geseling zijn, dachten we.

Dit artikel maakt deel uit van ons Dossier ‘De Receptiekampioen’.

“Met mijn dieet gaat het nog altijd heel goed. Momenteel bevind ik me in de stabilisatiefase en ik volg nog steeds heel goed mijn schema: geen alcohol, geen hapjes, geen frisdrank… Ook niet op recepties. Ik heb een hele nieuwe wereld van smaken ontdekt en voel op recepties helemaal niet de neiging om met vol te steken met hapjes of chips. Nu voel ik me zo goed in mijn lichaam, dat ik zeker niet meer terug wil keren naar de situatie van vroeger.”

Ik zorg wel dat ik niet met grote honger aankom op een receptie. Sowieso eet ik zes keer per dag, maar dat zijn niet meer de grote hoeveelheden van vroeger. Soms eet ik nog snel enkele groentjes in de auto voor ik op een receptie arriveer. En ‘s avonds als ik thuiskom, eet ik een sneetje zelf gebakken brood met een stukje kaas of worst. Daar kan ik dan echt wel naar uitkijken.”

Favoriete chauffeur

“Maar dat wil niet zeggen dat ik nu op een receptie constant op mijn horloge zit kijken om te kunnen vertrekken. Mijn sociaal leven en sociale contacten zijn nog precies dezelfde als voordien. Vrijdag was er nieuwjaarsreceptie van het stadsbestuur van Mesen. Ik was een van de eerste aanwezigen en als een van de laatsten weg. Ik doe door mijn dieet ook niet minder recepties dan vroeger. Het zijn er iets minder, maar dat komt doordat ik door mijn nieuwe functie beroepshalve soms elders moest zijn. Maar vrijdag heb ik nog een receptie en volgende week twee, waaronder de uitreiking van de Krak. Voor enkele mensen is mijn dieet zelfs een zegen, want nu kan ik voor hen bob zijn. Iedereen komt graag mee.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.