Groen wil geen GAS, maar… ‘Gemeentelijke Administratieve Beloning’ in Roeselare

Als tegengewicht voor de GAS-boetes wil Yana Debusschere van Groen de Gemeentelijk Administratieve Beloning (Gaby) in het leven roepen. Een Gaby is een beloning voor inwoners die een positieve daad stellen waarbij het leefmilieu gebaat is.

“De Gaby kan gaan van het opruimen van zwerfvuil, het opruimen van sneeuw bij je buur of het deponeren van vuilnis in een openbare vuilnisbak”, vertelt Yana Debusschere (Groen). “Het aanmelden kan gebeuren via het vaststellen van een Gaby door een ambtenaar, door de buur die een foto neemt, een selfie, het kan op allerlei ludieke manieren. Elke maand kan dan bijvoorbeeld een winnaar in de kijker gezet worden.”

Burgemeester Luc Martens kon het idee wel smaken. “Het is zeker een leuk idee, maar in feite zetten we daar als stad al een tijdje op in. We willen niet enkel sanctioneren, maar ook stimuleren. We vinden het belangrijk om vrijwilligers in de kijker te zetten en hen te bedanken voor de geleverde inspanningen en dat zullen we in de toekomst ook doen.”

(TD)

Lees hierover ook meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.