Groen start nieuwe afdeling in Zwevegem

Voorzitter Eddy Loosveldt (links) kijkt toe hoe federaal parlementslid Wouter De Vriendt een kunstwerk onthult als start van de afdeling. © GVZ
Redactie KW

Dinsdagavond werd het officieel startschot gegeven van Groen Zwevegem.

Volgens voorzitter Eddy Loosveldt moet Zwevegem opnieuw een gemeente worden op maat van de mensen, altijd en overal met het algemeen belang voor ogen. De lancering gebeurde niet toevallig in het voormalig café De Voerman aan statie Moen-Heestert. “De plaats is symbolisch omdat enkele beleidsthema’s waar Groen Zwevegem wil op inzetten, hier letterlijk samenkomen. Ik denk dan aan de mobiliteit met de drukke N8 door Moen en Heestert en de fietssnelweg Kortrijk-Avelgem waar hier nog een ontbrekende link is. Verder is er nog de omleidingsweg rond Moen waar keuzes moeten gemaakt worden tussen natuur en mobiliteitsdruk,” aldus Eddy Loosveldt.

De voorzitter lichtte ook al een tipje van de sluier waar men de komende maanden wil rond werken. “De fietser moet de prioritaire weggebruiker worden in de centra. De dorpskernen moeten ook vergroenen en Zwevegem moet ook een voorloper worden van lokaal CO2-neutraal klimaatbeleid. Verder moet elk dorp dicht bij het centrum zijn eigen natuur-, bos- of groenzone van zo’n hectare groot hebben. Alle deelgemeenten moeten met een functioneel netwerk van fiets- en wandelwegen verbonden worden.”

(GVZ)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier