Groen Roeselare open en bloot over mandaten

Redactie KW

Groen Roeselare schenkt klare wijn over de vergoedingen die de mandatarissen van Groen krijgen.

“We hebben niets te verbergen en niets om ons voor te schamen. Het was geen mooie week voor de politiek en al zeker niet voor de duizenden lokale politici die zich dag in dag uit inzetten voor hun stad en gemeente”, horen we van Groen-voorzitter Mark Boudrez. “Niet om er rijk van te worden, maar om die stad of gemeente tot een betere plek te maken voor de inwoners. Elk volgens eigen kleur, volgens eigen ideaalbeeld, maar niet uit eigenbelang. Er zijn uitwassen, dat klopt. En die moeten aangepakt worden. Maar laten we daarbij niet de fout maken om alles op een hoop te gooien.”

“Transparantie is een eerste belangrijke stap om het vertrouwen van de burger te herstellen. Deze transparantie bieden wij graag. De mandatarissen van Groen Roeselare hebben immers niets te verbergen, niets om zich voor te schamen”, klinkt het.

“Integendeel. Onze mandatarissen werken hard. Zowel als schepen, gemeente- of OCMW-raadslid als in de raden van bestuur waarin ze namens de partij mogen zetelen. Hun engagement beperkt zicht niet tot de vergadertafel. Ze zijn altijd aanspreekbaar, trachten overal de sfeer op te snuiven en kijken waar hoe iets beter kan.”

Steun partij

“Hier staat een eerlijke vergoeding tegenover, waarvan er dan ook nog eens een groot stuk wordt afgedragen aan de partij. Met die afdrachten betaalt Groen de gewone partijwerking, legt ze een reserve aan om campagne te voeren en kan er iemand betaald worden om een dag per week de schepen en fractie te ondersteunen in hun werk. In het kader van de discussie rond cumuls willen we er ook op wijzen dat voor Groen een schepenambt in een stad als Roeselare een meer dan voltijdse job is. Onze schepen Filiep heeft dan ook geen andere beroepsinkomsten.”

Op jaarbasis heeft schepen Filiep Bouckenooghe zo 44.870,60 euro als schepen, maar ook als lid van MIROM, WVI, de politieraad, De Mandel en het Zorgbedrijf. Hij geeft hierbij 7.382,01 euro aan de partij en houdt zo 37.488,59 euro over. Daarnaast heeft hij nog zes onvergoede mandaten. De gemeenteraadsleden Steven Dewitte en Leen Sercu krijgen respectievelijk 2.888,97 en 3.636,24 euro, daarvan geven ze elk ruim 1.000 en 2.000 euro af. Steven houdt 1.357,83 euro over, voor Leen is dat 1.583,63 euro netto per jaar. De andere Groen-mandatarissen: Eddy Demeersseman 3.346,40 euro netto per jaar en Fino Tratsaert 2.251,42 euro.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier