Groen licht voor zondagsmarkt in Sint-Kruis

"Ik ben tevreden dat de Bruggeling hier op zondagmorgen de hele ochtend terechtkan", zegt schepen van ruimtelijke ordening Franky Demon. © SR
Redactie KW

Vanaf 30 juni kan je elke zondagochtend in Sint-Kruis naar ‘de markt’ gaan. Vanaf dan worden er elke week marktkramen opgesteld op het Studio Hall.

Zowel binnenin de feestzaal van Studio Hall als buiten komen er vanaf deze zomer kraampjes, waarbij de stad vooral inzet op streekhandelaren. Er zullen niet enkel groenten te koop zijn, maar ook kip aan ‘t spit, bloemen, noten en ook zullen er geitenkazen uit de streek. De organisatie spreekt van een 25-tal kraampjes. Er is een proefperiode van zes maanden, van 30 juni tot 29 december.

“Er is trouwens geen bezwaar door concurrentie met andere markten“, zegt schepen van ruimtelijke ordening Franky Demon. “In Brugge vindt enkel de markt van Sint-Michiels op zondagmorgen plaats, maar die gaat door aan de andere kant van Brugge. Ik ben tevreden dat de Bruggeling hier op zondagmorgen de hele ochtend terechtkan. Er is trouwens genoeg parkeerruimte rond het Schuttershof, denk maar aan de parkeergelegenheden van de middelbare school Mariawende-Blydhove die zich vlak naast het Schuttershof bevindt”, vervolgt Demon.

De markt zal open zijn van 7.00 uur tot 14.00 uur. Het is nog onduidelijk of omliggende handelaren die ‘s zondags open zijn al dan niet last zullen ondervinden van de bijkomende concurrentie. Een markt blijft dankzij haar sfeer en haar streekproducten (Sint-Kruis zet in op lokale handelaren) namelijk nog iets anders dan een supermarkt. De twee zouden dus niet per se in elkaars vaarwater varen. Er was al langer sprake van de zondagsmarkt in Sint-Kruis, maar op maandag werd het licht definitief op groen gezet door het college van burgemeester en schepenen.

(YH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.