Groen Ieper: “Zwembad ideaal om indoor skatepark van te maken”

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Volgens Groen Ieper moet het stedelijk zwembad zeker tegen begin volgende legislatuur vervangen worden. Een bouwmeesterscan moet ideeën leveren voor een herbestemming van het gebouw, maar fractieleider Jordy Sabels van Groen heeft al een voorstel.

“Voor Groen Ieper is duurzaam omgaan met infrastructuur belangrijk”, zegt Jordy Sabels, fractieleider voor Groen in de gemeenteraad. “Vandaar dat ikzelf al enkele keren mijn hoofd heb gebroken over het zwembad van Ieper en vooral wat daarna. Het zal naar het einde van de legislatuur of het begin van de volgende legislatuur toe vervangen moeten worden. Dat wil echter niet zeggen dat we de huidige site daarom per definitie moeten afbreken.”

Het Groen-raadslid vraagt om een bouwmeesterscan te laten doorvoeren. om het gebouw een duurzame transitie te geven nadat het zwembad sluit. “Via zo een bouwmeesterscan kan je ontdekken wat de mogelijkheden zijn om er daarna iets anders mee te doen”, zegt Sabels. “Ons centraal idee om dit te laten doen? Wij zien het als een ideale locatie om er een groot indoorskatepark van te maken. Ik zal op de vergadering van de raad van bestuur van AGB Vauban proberen staven waarom dit idee niet zo gek is. Er zijn al enkele voorbeelden van andere steden waar ze dit deden met een indoor/outdoor zwembad.” (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier