Groen Ieper fleurt stadscentrum op en vult putten

Groen Ieper plant een herhaling van de actie. © GF
Redactie KW

Groen Ieper wil meer aandacht voor de kwetsbare weggebruiker.

Om dat duidelijk te maken aan het huidige stadsbestuur, trokken jongeren van Groen de stad in om aan ‘guerilla gardening’ te doen, een fenomeen dat komt overgewaaid uit het buitenland.

Vele putten en verzakkingen in voetpaden en op het marktplein werden gevuld met droogteresistente plantjes. De boodschap van Jong Groen: “De stad mag heel wat groener en fleuriger, maar vooral ook een stuk toegankelijker. De meeste voetpaden zijn moeilijk begaanbaar voor rolwagens, oudere mensen en gezinnen met buggy’s. Ook iemand van ons struikelde tijdens de actie over een put.”

“De stad kiest steeds voor kasseien en gladde stenen in de historische binnenstad en dat ligt mee aan de oorzaak van het probleem. Groen denkt dat nadenken over hedendaagse mooie alternatieven voor voetpaden, straten en pleinen niks hoeft af te doen aan de charme van de historische gebouwen. De actie zal nog worden herhaald op andere locaties, want niet alleen de binnenstad is er slecht aan toe. Ook in de deelgemeenten zijn er zulke problemen en dus ook daar zullen we zeker passeren met deze bloemenactie de komende maanden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier