Groen heeft jongste lijsttrekker ooit in Brugge

We zien Vaneeckhout Jeremie (ondervoorzitter Groen), Raf Reuse, Marleen Ryelandt, Janos Braem, Karin Robert, Andries Neirynck en Charlotte Storme. © Benny Proot
Stefan Vankerkhoven

Groen Brugge heeft deze ochtend in het Leonardohotel in Sint-Michiels haar lijst en programma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Een symbolische plek want Groen Brugge blijft zich verzetten tegen een kantorenzone in het Chartreuse gebied.

“We gaan voor een andere politiek”, zegt de piepjonge lijsttrekker Raf Reuse. Deze 19-jarige pendelstudent, eerstejaars politieke wetenschappen, is de jongste lijsttrekker ooit in Brugge. Hij hoopt dat hij geen tweede zit heeft, want anders zal hij zijn kiescampagne moeten inkorten.

Raf Reuse wordt geflankeerd door advocate Marleen Ryelandt, de leerkrachten Jonas Braem en Karin Robert, en voorzitter Andries Neirynck. Uittredend gemeenteraadslid Charlotte Storme duwt de lijst.

Jonas Braem was drie jaar gemeenteraadslid in Zedelgem maar woont nu samen met twee vriendinnen in Brugge. Met roof sharing brengt hij het groene principe van duurzaam wonen in de praktijk.

Torenhoge ambities

Een slim ruimtegebruik en een betere bescherming van de open ruimte vormen naast een duurzaam erfgoedbeleid, beter openbaar vervoer, een echte fietsstad en een transparanter beleid de prioriteiten voor Groen Brugge. Gezien de partij nationaal in de lift zit, zijn de ambities torenhoog : vijf à zes zetels in de Brugse gemeenteraad. Te hoog gegrepen? De toekomst zal het uitwijzen.

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier