Groen heeft districtslijst Brugge voor provincieraad klaar

Op de foto van links naar rechts : Maxim Perseyn, Sabine Vanquathem, Robin De Lille, Gerda Schotte, Nel Rosiers, Paul Braem en Kelly Daeninck. Ontbreken op de foto : Millie Hemelsoen en Habi Demarest. © GF
Jos Remaut

Lijsttrekker is net als de vorige keer Gerda Schotte, die op vandaag in de provincieraad zit en er zelfs fractieleider is. Aangezien het aantal zetels voor dit district gehalveerd is tot 9, wordt het voor haar een uitdaging om opnieuw verkozen worden.

Gerda Schotte is 62 jaar Ze woont in Brugge en is sinds één jaar met pensioen. Ze werkte voordien als inspecteur bij Zorginspectie, waar ze controles deed bij welzijnsvoorzieningen in de regio. In de provincieraad volgt zij onder andere de dossiers rond ruimtelijke ordening op. Het behoud van voldoende open ruimte in de provincie is hierbij het leidmotief.

Tweede op de lijst staat Robin De Lille. Hij is met 28 jaar de jongste kandidaat en OKAN-leerkracht in KTA Brugge. Hij werkt met anderstalige nieuwkomers tussen 12 en 18 jaar en volgt hen later ook op in het regulier onderwijs. In zijn vrije tijd speelt hij basketbal in Koekelare. Bij de komende verkiezingen is hij ook lijsttrekker voor Groen in Middelkerke.

Millie Hemelsoen uit Brugge is een 35-jarige mama van twee kinderen die streeft naar een betere wereld voor hen. Zij doet dit door zelf zoveel mogelijk milieubewust te leven en dit ook door te trekken op professioneel vlak als groene ondernemer van de ecowebshop Kudzu.

Maxim Perseyn uit Torhout is 43 jaar, gehuwd en trotse papa van een dochter van 7 jaar. Hij is al 24 jaar werkzaam in de bouwsector en is sinds 2017 freelance bouwkundig tekenaar. Het ecologisch/duurzame aspect van gebouwen en woningen in het bijzonder liggen hem nauw aan het hart. Hij bouwde zelf hun strobalen woning en heeft veel expertise op het vlak van passieve woningen, BEN woningen (Bijna EnergieNeutraal) en Benoveren.

Nel Rosiers uit Knokke is 69 jaar en actrice/regisseur. Ze is de oudste kandidaat op de lijst maar nog altijd heel actief, onder andere als voorzitter van Groen-Plus Knokke-Heist en lid van Natuurpunt. Haar interesses zijn vooral natuurlijke en holistische geneeswijzen en Bio en Fair Trade. Ze hecht veel belang aan stilteplekken, waar mensen tot rust kunnen komen in de drukte van de stad.

Paul Braem uit Zedelgem is 59 jaar en momenteel OCMW-raadslid in zijn gemeente. Hij is directeur van een woonzorgcentrum in Brugge en coördinator van het zorgnetwerk jongdementie. Hij is lid van Natuurpunt en Velt en in zijn vrije tijd actief in de plaatselijke wereldwinkel. Zijn hobby’s zijn muziek, literatuur, basket en koken.

Sabine Vanquathem woont in Damme en is 56 jaar. Ze is kwaliteitscoördinator in de sociale sector (gehandicaptenzorg) en is geëngageerd in diverse organisaties. Ze is bestuurder bij De Ark Moerkerke-Brugge, bestuurder bij vzw Yot Brugge en coördinator van het Oudejaarsfeest voor alleenstaanden en kansarmen in Brugge.

Kelly Daeninck uit Beernem is 39 jaar en verpleegkundige in het UZ Gent. Ze is ook praktijklector aan de Arteveldehogeschool in Gent.

Habi Demarest uit Brugge is de lijstduwer. Hij werkt als zorgkundige en is oorspronkelijk afkomstig uit Rwanda. Hij kreeg van thuis uit het engagement mee om zich in te zetten voor anderen. Habi is ook actief als vrijwilliger bij nachtopvang in Brugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier