Groen gaat voor twee zetels in Poperinge

Groen stelt zijn kandidaten voor en gaat voor twee zetels. © foto MD
Redactie KW

Groen pakt uit met een volledige lijst (25 kandidaten) voor de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker is huidig provincieraadslid Alex Colpaert (68). Stéphanie De Maesschalck (44), die momenteel als enige voor Groen zetelt in de gemeenteraad, staat op de tweede plaats.

“Alleen zetelen zoals de afgelopen jaren is inderdaad geen optie meer. In combinatie met mijn professioneel leven is het niet haalbaar om alleen als gemeenteraadslid alles te combineren. Daarom ambiëren we twee zetels, zodat de taken meer kunnen verdeeld worden, en is Alex, vanuit zijn jarenlange ervaring als provincieraadslid, een lijsttrekker waar met ons allen helemaal voor gaan. Wat de concrete situatie zal zijn, zal pas duidelijk worden op 14 oktober, wanneer de kiezer zich uitgesproken heeft. Het belangrijkste is dat we onze taak als Groenen in de Poperingse lokale politiek verder willen opnemen, liefst in een uitgebreider fractie”, aldus Stéphanie De Maesschalck.

Lijstduwer is Philippe Gryson (56), directeur van de Freinetschool De Torteltuin.

Lijsttrekker Alex Colpaert: “Het is een evenwichtige lijst geworden met mensen uit alle lagen van de maatschappij. Er is natuurlijk een aanzienlijke groep uit Poperinge Centrum, maar er is ook vertegenwoordiging uit elke deelgemeente van Poperinge. De jongste kandidaat is pas eergisteren 18 geworden. Onze senior van de groep staat precies vier keer zo lang in het leven en is 72 jaar. Er zitten mensen in met ervaring, maar ook tien nieuwe gezichten waarbij ook jongeren met overtuiging. Het zijn dertien mannen en twaalf vrouwen, die allemaal nu of in de toekomst hun steentje bijdragen om mensen gelukkig te maken.”

Het Gelukkige leven

“Deze mensen zijn bereid een stapje verder te gaan. Het zijn deze mensen waarmee wij hebben samen gezeten om van gedachten te wisselen over hoe het in Poperinge menselijker, eerlijker en gezonder kan. Hieruit zijn de diverse werkpunten, aandachtspunten, streefpunten gegroeid, die men in onze campagnefolder kan terug vinden. Het zijn één voor één punten die ons allen nauw aan het hart liggen en waarvoor wij bereid zijn om campagne te voeren. En onze ambitie is groot. Wij hadden in 2006 geen vertegenwoordiging meer in de gemeenteraad, in 2012 werd Stéphanie als enige Groene verkozen, in 2018 willen wij twee Groenen in de gemeenteraad. Zo zal onze stem nog beter gehoord worden. Wij doen dit niet voor onszelf, maar voor onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Wij willen aan hen een stad nalaten waar zij gelukkig zijn en waar zij op hun beurt anderen gelukkig zullen maken. Met Groen hebben wij één groot doel voor ogen: van Poperinge de stad van het Gelukkige leven maken, met meer groen op plaatsen waar mensen elkaar graag ontmoeten, waar mensen van vóór het begin van een project bij betrokken worden, waar iedereen kan wonen in een gezonde, betaalbare woning”, aldus nog Alex Colpaert.

De lijst

De lijst ziet er als volgt uit: Colpaert Alex, Poperinge, Provincieraadslid, bestuurslid Inagro; De Maesschalck Stephanie, Poperinge, gemeenteraadslid, professor, arts wijkgezondheidscentrum Menen; De Schacht Johan (67), Watou, De Stoppel, architect circulair saneren, lid Gecoro; Hebben Dirk (58), Poperinge, bio-tuinder, bestuurslid Inagro; Vanholme Nicole (70), Poperinge, bestuurslid Wereldwinkel Poperinge; Ingelaere Alexander (19), Poperinge, student chemie-milieuzorg; Vandriessche Nicole (57), Poperinge, bio-tuinder, biowinkel; Hebben Hannes (18), Poperinge, student; Demeester Petra (45), Poperinge, bouwkundig tekenaar, tuinarchitecte; Rubben Marleen (63), Krombeke, vrijwilligster, actief lid in diverse raden; Ryon Rik (67), Proven, elektricien, kunstenaar; Blues Gerda (61), Watou, De Stoppel, leerkracht Recuperatietechnieken; Reynders Ludwig (52), Poperinge, leerkracht, voorzitter Groen Poperinge; Pouillie Anne (49), Watou, opvoedster De Lovie; Froyman Mathieu (48), Poperinge, arbeider Eurofreez-Aviko, vrijwilliger Nestor; Vanbellinghen Anne (67), Poperinge, verpleegkundige; Ryckeboer Marc (62), Poperinge, gepensioneerde tuinman CWGC; Quaeghebeur Martine (57), Poperinge, poetsvrouw OCMW; Vandenbroucke Ivo (63), Roesbrugge; Pushimi Hasana (37), Poperinge, bejaardenzorg, pedicure; Steen Peter (55), Poperinge, handelaar ecologische bouwmaterialen; Casteleyn An (51), Poperinge, leerkracht Sint-Janscollege; Mazereel Mariaan (72), Reningelst, nog actief in de onderwijswereld; Gesquiere Martine (61), Poperinge, algemeen vrijwilligster en Gryson Philippe (56), Poperinge, directeur Freinetschool De Torteltuin Poperinge.

(AHP-Foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier