Groen en CD&V Kortrijk leggen klacht neer bij gouverneur

Redactie KW

In Kortrijk hebben Groen en CD&V een klacht neergelegd bij de gouverneur. “We krijgen niet de info waarop wij in de gemeenteraad recht hebben.”

Pieter Soens (CD&V) en Matti Vandemaele (Groen) zijn van mening dat hun rechten als raadslid geschonden zijn. “We moeten toegang krijgen tot de informatie die wij nodig hebben om ons mandaat uit te oefenen. Maar dat wordt ons ontzegd. We vragen nu dus een uitspraak van de toezichthoudende overheid.”

“Er is een alternatieve locatie voor de Groothandelsmarkt, maar die mogen wij niet weten”

De discussie gaat over de Kortrijkse Groothandelsmarkt. “Op de raadscommissies dinsdag stelde schepen van Economie Scherpereel dat er een alternatieve locatie is gevonden en dat die via een bemiddelingsprocedure met de ombudsman zal worden gecommuniceerd.”

Sluiting op 1 augustus

“We vroegen expliciet naar die locatie, maar die info wil het schepencollege niet ter beschikking stellen van de raadsleden die niet tot de meerderheid behoren. Dat kan niet.”

De Kortrijkse Groothandelsmarkt is gevestigd op Vier Linden in Heule, maar sluit daar op 1 augustus. Tot frustratie van de groothandelaars en de oppositie.

(AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier