Groen dient klacht in voor verdwenen verkiezingsaffiches in Blankenberge

Vlnr: Rian De Rous, Mieke Van Geel en Nancy Lezaire van Groen Blankenberge-Uitkerke. © (Foto WK)
Redactie KW

Groen Blankenberge-Uitkerke heeft bij de politie een klacht ingediend tegen onbekenden. De reden is het verwijderen van haar verkiezingsaffiches op de publieke aanplakborden.

“De affiches werden vorige week donderdag aangeplakt en op vrijdag waren er al op verschillende plaatsen verdwenen. Nu, een week later, blijven er nog nauwelijks affiches over. Op zes verschillende plaatsen zijn de verkiezingsborden helemaal leeggehaald“, zegt voorzitster Nancy Lezaire. Aan de gebruikte lijm kan het volgens Groen niet liggen. “Want op de plaats waar er affiches teruggevonden zijn op de grond, waren ze netjes opgerold. De wind kan veel maar affiches oprollen hoort daar dus niet bij”, klinkt het. De partij heeft ondertussen bij de politie een klacht ingediend tegen onbekenden. “Ze hebben beloofd een extra oogje in het zeil te zullen houden, en hopelijk wordt de dader alsnog op heterdaad betrapt. Het gaat tenslotte toch zeker om zestig affiches, best wel een kostelijke grap dus. Als dit nog eens gebeurt, zitten we door onze voorraad.”

Groen Blankenberge-Uitkerke vreest dat het hiermee het mikpunt is van een doelgerichte actie. “Er werd zelfs een band gelost van een bestelwagen waar onze affiches op hingen, en ook de affiches aan onze fietsen zijn verdwenen”, klinkt het nog. Eerder werd ook burgemeester Ivan De Clerck met zijn verkiezingsaffiches al geviseerd in Blankenberge. “Dat er mensen zijn die niet achter onze visie staan, dat willen we best begrijpen. Maar er zijn ook andere manieren om je mening te ventileren”, besluit Nancy Lezaire.

(WK – Foto WK)