Groen Beernem roept op om grote tuinen te delen met mensen zonder tuin

Redactie KW

Roos Lambrecht, gemeenteraadslid voor Groen, lanceert een oproep voor de Beernemnaar en het gemeentebestuur: “De gemeente kan mensen helpen om hun tuin te delen met gezinnen zonder tuin.”

Mensen met een grote tuin met gras, bomen, bankjes en misschien zelfs wat speeltuigen, kunnen volgens het gemeenteraadslid hun tuin delen met mensen die geen of een erg kleine tuin hebben. “Deze mensen willen met veel plezier hun tuin een paar uur afstaan aan spelende kinderen terwijl ze binnen blijven”, aldus Roos Lambrecht van Groen Beernem.

Reservatiesysteem

Volgens haar zijn er inwoners van de gemeente die hun tuin al dan niet tijdelijk ter beschikking willen stellen. “Speelpleinen zijn vanaf nu weer toegankelijk voor onder andere gezinnen met kinderen, maar door de coronamaatregelen zijn die speelpleinen al snel druk bezet.” Tuinen van andere inwoners kunnen dat probleem volgens haar verhelpen.

Ook de gemeente kan met dit idee aan de slag. “Het zou goed zijn dat de gemeente via de website en de sociale media een oproep doet aan mensen die hun tuin willen delen. Nog beter zou zijn dat de gemeente, uiteraard rekening houdend met de privacyregels, een databank bijhoudt met adressen van inwoners die met veel plezier hun tuin eventjes veilig ter beschikking willen stellen aan mensen die geen tuin hebben.” Op die manier kan de gemeente volgens Lambrecht werken met een soort reservatiesysteem. “In deze coronatijden is dit een heel welkom initiatief voor gezinnen die het nu moeilijk hebben en eventjes tot rust willen komen in de natuur”, besluit het gemeenteraadslid. (AVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten