Griet is nieuw gemeenteraadslid in Ardooie

Griet legt de eed af bij Karlos Callens. (Foto ARD)
Redactie KW

Het overlijden van Patrick Demuynck had ook een grote impact op de gemeenteraad. Zijn zitje wordt nu ingevuld door Griet Decorte.

Het overlijden van Patrick Demuynck vorige maand heeft niet alleen een impact gehad op de familie en de vele vrienden, maar ook zijn zitje in de gemeenteraad dient nu ingevuld te worden. Van de lijst met 21 namen die in 2012 naar de stembus trokken voor Groep 82, schieten nu nog 5 namen over. Eerste opvolger daarbij is Griet Decorte, gevolgd door Claire Chiers.

Griet, dochter van Johny Decorte en Mieke Huvaere uit de Brabantstraat, liet ondertussen weten dat ze haar verantwoordelijkheid niet wil ontlopen. “Momenteel zit ik in mijn vierde jaar Burgerlijk Ingenieur in Leuven en dat vereist heel wat aandacht. Ik wil dan ook geen half werk leveren in de gemeenteraad en zou de functie pas opnemen als ik afgestudeerd ben. Normaliter is dat in juni 2015. Wettelijk is dat perfect mogelijk. Al is het gevoel wel dubbel. Ik kreeg bij de verkiezingen nogal wat voorkeursstemmen achter mij, waardoor de mensen dus rekenen op mij. Maar ik besef ook dat ik nog niet aan de knieën van Patrick kom en dit dus geen gemakkelijke politieke erfenis wordt.” Claire Chiers neemt tot zolang haar takenpakket over. Griet legde de eed af, maar zal dus niet meteen zetelen. Mario Devroe vervangt Patrick in de politieraad en Claire Chiers wordt vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen van De Mandel. (BVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier