Greet De Roo wil sjerp in Ruiselede behouden

Burgemeester Greet De Roo. © wme
Redactie KW

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar trekken de drie huidige partijen opnieuw naar de kiezer. RKD (Ruiselede-Kruiskerke-Doomkerke) van burgemeester Greet De Roo is volop bezig met zijn programma aan het afwerken.

De stand van zaken van alle West-Vlaamse gemeenten lees je op www.kw.be/standvanzaken.

“Het staat wel al vast dat ik lijsttrekker en dus kandidaat-burgemeester ben”, aldus burgemeester Greet De Roo. “Ook de meerderheid van de mensen die in 2012 op de lijst stonden zullen terug present tekenen.” De stevige tien zetels die de partij toen behaalde, lijken niet in gevaar te komen.

Oppositiepartij Respect, bestaande uit onafhankelijken, liberalen en Cd&V’ers, trekt opnieuw in diezelfde formule naar de kiezer. “We zijn goed bezig in onze rol als oppositiepartij en hopen die volgend jaar te kunnen bestendigen. Uiteraard hopen we om het beter te doen dan in 2012, maar met Greet De Roo doet er natuurlijk een burgemeester mee die zeer populair is.”

Durven

Die andere oppositiepartij Durven heeft momenteel een zitje in de gemeenteraad en dat wordt ingevuld door actrice Ingrid De Vos. Normaal kwam het mandaat toenmalig lijsttrekker Renaat Hoop toe, maar die wenste niet te zetelen en is ondertussen naar Aalter verhuisd.

“We zijn nog volop bezig met de lijstvorming en hebben op vandaag nog geen lijsttrekker of -duwer gekozen”, aldus partijlid Charles Huysman. “Dit keer zal het zonder Renaat zijn, maar we hebben genoeg valabele kandidaten. Of Ingrid opnieuw mee doet? Dat staat nog niet vast, maar het zou me verbazen moest ze dat niet doen. Ook haar vader Jan De Vos willen we gerust de kans geven opnieuw op te komen. Hij is nu al 96 jaar, maar nog zeer kwiek en komt vaak naar activiteiten.”

(vadu)