Giovanny Saelens uit Heule aan de slag als nieuwe kabinetsadviseur bij N-VA Kortrijk

Giovanny Saelens. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Op het kabinet van Kortrijkse schepenen Axel Ronse en Kelly Detavernier is sinds deze week een nieuwe medewerker aan de slag. Giovanny Saelens uit Heule gaat aan het werk als raadgever voor de schepenen op het N-VA kabinet en volgt meteen enkele belangrijke dossiers op.

Giovanny Saelens (27) woont in Heule en werkte de voorbije vijf jaar in de privésector als controller. Hij is sinds begin dit jaar ook de voorzitter van Jong N-VA 1302, de jongerenwerking van de partij in Kortrijk, Harelbeke, Zwevegem en Kuurne. Ook in het bestuur van de Vlaams)nationalisten is Giovanny al een tijdje actief als communicatie- en jongerenverantwoordelijke. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober stond hij voor het eerst op een lijst, hij behaalde toen 527 voorkeursstemmen.

Politieke opvolger

Axel Ronse, schepen van cultuur is erg enthousiast over zijn nieuwe aanwinst. “Ik ben heel blij dat Giovanny is gestart op ons kabinet. Tijdens de campagne had hij zijn inzet al bewezen en was ik ervan overtuigd dat hij een aanwinst zou zijn. Ik beschouw hem als mijn politieke opvolger. Het kabinet is de ideale leerschool.”

“We kennen Giovanny als iemand die politiek goed op de hoogte is. Naast het inhoudelijk werken op onze dossiers verzorgt hij nu ook de communicatie van zowel ons kabinet als van N-VA Kortrijk. We kunnen hem goed gebruiken”, vult zijn collega, schepen Kelly Detavernier nog aan.

Op het kabinet wordt Giovanny collega van Christian Verdin, Anke Seynaeve en Fabienne Tuyttens, die allemaal ook al in de vorige legislatuur werkzaam waren op het kabinet van N-VA. “Met de komst van een nieuwe schepen en nieuwe bevoegdheden werd gekozen om een nieuwe medewerker aan te werven”, klinkt het daar.

Schouwburg

Net als zijn collega’s zal Giovanny voor beide schepenen werken op de verschillende bevoegdheden. Eén van de belangrijke projecten waarmee hij aan de slag gaat is de Schouwburg. Binnenkort bestaat die 100 jaar en schepen Ronse plant een groot feest. Kort daarna wordt het hele gebouw ook gerenoveerd. Werk genoeg dus voor de jonge Heulenaar, die ook zal helpen om de Leiefeesten uit te bouwen tot een nog groter evenement.

“Ik ben Axel en Kelly dankbaar voor de kans die ik hier krijg om mee te werken aan onze lokale dossiers. Er staan heel wat boeiende uitdagingen voor de boeg zoals onze kandidatuur voor Culturele Hoofdstad van Europa in 2030. Samen met de collega’s gaan we ons hier volledig voor smijten!”, besluit Giovanny.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier