Giovanni Doom uit Beernem neemt ontslag als voorzitter en lid van BBB

Redactie KW

De Beernemse Burger Belangen bestaat amper een drietal maanden en er is al heibel binnen de nieuwe partij. Giovanni Doom kan zich niet meer vinden in hetgeen er thans gebeurt, ondanks de intentieverklaring.

Veel wou Giovanni Doom niet kwijt over zijn ontslag, maar volgens hem gebeuren er thans zaken die regelrecht tegen de intentieverklaring in gaan en daar kan hij zich niet meer in vinden. In de intentieverklaring staat dat men bottom up wil werken, slim besturen en transparantie. “De leden zullen geen mensen of groepen van mensen achteruit stellen en wil iedereen kansen geven.”

Men kan zich afvragen of het solo perstekstje van Xavier Stevens, waarin hij aankondigt twintig procent van zijn loon bij de OCMW-raad af te staan aan een goed doel, de deur heeft dicht gedaan voor Doom. “Neen”, zegt Giovanni Doom. “Dat is zeker niet het geval. Ik sta honderd procent achter het feit dat Xavier Stevens deze verrichting heeft gedaan. Als je gedwarsboomd wordt en er geen transparantie meer is, dan weet je het wel”, aldus Giovanni Doom. “Ik wilde zeker niet afwijken van de basisprincipes. Meer wil ik er niet over kwijt”.

Bij Xavier Stevens blijft het rustig. “De reden moet je bij Giovanni Doom zoeken. Ik denk dat we als partij moeten herbronnen en mensen zoeken die deze taak willen overnemen. Meer wil ik er evenmin over kwijt.” Daarmee gaat wellicht een nieuwe partij met veel tromgeroffel aangekondigd ter ziele.

(Regi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier