Vandaag zondag viert Giebe Van Hove uit Lichtervelde zijn achttiende verjaardag. "We hebben het nagevraagd aan het gemeentehuis en ik stond op de kieslijst." Giebe is erg voorbereid naar het stemhokje gegaan. "Ik had eigenlijk al snel een voorkeur, maar deed toch eerst alle stemtesten: De Stem van Vlaanderen en de testen van VTM-nieuws en HLN. Ze bevestigden allemaal de voorkeur die ik voordien al had. Toch bekeek ik ook een paar debatten op de televisie en nam ik het partijprogramma door van de partij waar ik op zou stemmen. Ik wilde mezelf zo goed als mogelijk inlichten."

Pensioenen en gezondheidszorg

Doorslaggevend in zijn keuze waren het pensioenbeleid en de gezondheidszorg. "De wachtrijen voor bejaardentehuizen zijn soms eindeloos", weet Giebe. "De pensioenleeftijd moet misschien niet naar beneden, maar het uitgekeerde bedrag moet wel hoog genoeg zijn om makkelijk mee rond te komen."

Nuchter na verjaardagsfeestje

"Ik heb mijn achttiende verjaardag goed gevierd. Tot elf uur, dus ik geraakte nog goed uit mijn bed. Ik heb nuchter kunnen stemmen", lacht Giebe. Hoe hij zich voelt nu hij eindelijk mag stemmen? "Volwassen. Ik kan nu letterlijk mijn stem laten horen. Nu hoop ik dat onze stemmen iets uitmaken."

© YH

(YH)

Vandaag zondag viert Giebe Van Hove uit Lichtervelde zijn achttiende verjaardag. "We hebben het nagevraagd aan het gemeentehuis en ik stond op de kieslijst." Giebe is erg voorbereid naar het stemhokje gegaan. "Ik had eigenlijk al snel een voorkeur, maar deed toch eerst alle stemtesten: De Stem van Vlaanderen en de testen van VTM-nieuws en HLN. Ze bevestigden allemaal de voorkeur die ik voordien al had. Toch bekeek ik ook een paar debatten op de televisie en nam ik het partijprogramma door van de partij waar ik op zou stemmen. Ik wilde mezelf zo goed als mogelijk inlichten."Doorslaggevend in zijn keuze waren het pensioenbeleid en de gezondheidszorg. "De wachtrijen voor bejaardentehuizen zijn soms eindeloos", weet Giebe. "De pensioenleeftijd moet misschien niet naar beneden, maar het uitgekeerde bedrag moet wel hoog genoeg zijn om makkelijk mee rond te komen.""Ik heb mijn achttiende verjaardag goed gevierd. Tot elf uur, dus ik geraakte nog goed uit mijn bed. Ik heb nuchter kunnen stemmen", lacht Giebe. Hoe hij zich voelt nu hij eindelijk mag stemmen? "Volwassen. Ik kan nu letterlijk mijn stem laten horen. Nu hoop ik dat onze stemmen iets uitmaken."(YH)