Gianni Boone komt op bij N-VA in Roeselare

Gianni Boone. (GF)
Peter Soete

Een verrassende naam op de lijst van N-VA is die van Gianni Boone op de negende plaats. Gianni kwam als achttienjarige op bij Lijst Dedecker om in 2012 met een eigen Open Stadslijst naar de kiezer te trekken. Hij raakte niet verkozen en na een politieke rustpauze maakt hij deel uit van de N-VA-groep.

“Na de laatste verkiezingen heb ik de politiek een tijdje laten rusten en heb ik me geconcentreerd op de uitbouw van mijn bedrijf”, begint Gianni Boone zijn verhaal. “Ik ken Bart Delaere, de lijsttrekker van de Roeselaarse N-VA, professioneel en hij had mij eind vorig jaar al gepolst om op de N-VA-lijst te staan. Ik had hem enkele maanden bedenktijd gevraagd en heb eerst de overweging gemaakt of mijn professionele leven te combineren valt met een politiek leven.”

Herstructureren

“Er is een nieuwe medewerker binnengehaald in Bureau Boone en ik heb het bedrijf een klein beetje geherstructureerd. Pas wanneer ik merkte dat dit lukte, heb ik positief geantwoord op de vraag van Bart. Ja, de politieke lokroep was er opnieuw en ik kon er niet aan weerstaan (lacht). Het partijbestuur stelde de negende plaats voor en ik ben daar best tevreden mee.”

Centrum-rechts

“Ik ben inderdaad rechts wat mijn politieke voorkeur betreft. Of beter gezegd: centrum-rechts. Dat is al van jongs af zo geweest en als ondernemer besef ik dat dergelijke politieke weg echt wel mijn pad is. In Roeselare heeft men nood aan de problemen te benoemen, aan te pakken en minder linkse beleidskeuzes.”

“Ik ben inderdaad zeer ambitieus en wil een echte versterking zijn voor de partij. Ons team bestaat uit een zeer hechte groep vol positieve mensen die iets willen betekenen voor onze stad. Wij willen opbouwend aan politiek doen en zeker niet vanuit een rancuneus gevoel. Maar ik ben toch van mening dat er in Roeselare een versnelling hoger mag geschakeld worden.

Volledige inzet

“Je weet vooraf niet welke resultaten uit de bus komen maar indien ik verkozen word, zal ik me zeker 100 % inzetten voor de partij en de stad. Ik zal meer dan tijd genoeg uittrekken om degelijk politiek werk te verrichten. Dat ben ik verplicht aan iedereen die in ons project gelooft.”

(PS)