Gewezen schepen Chantal Vande Vyvere opnieuw aan de kant gezet in Ardooie

Mario Olivier. (foto JM) © (foto JM)
Redactie KW

Gewezen schepen Chantal Vande Vyvere is niet langer welkom als ‘voor-loper’ op de scholenveldloop. Dit tot ongenoegen van sportraadvoorzitter Mario Olivier, die het een ‘te verregaande bemoeienis’ van het schepencollege vindt.

Tijdens de sportraad van 11 september werd de organisatie van de scholenveldloop besproken. Daar werd unaniem beslist om als ‘voor-lopers’ dezelfde mensen als de vorige jaren aan te spreken. Dit zijn Pieter Neirynck en Chantal Vande Vyvere.

“Nu vernemen wij dat het college van burgemeester en schepenen zich verzet tegen de verdere aanstelling van gewezen schepen Chantal Vande Vyvere. Als voorzitter van de sportraad meen ik dat dit een te verregaande bemoeienis is van het college, en dit wegens partijpolitieke redenen die niet thuis horen in het beleid van onze sportraad”, aldus voorzitter Mario Olivier. “In het verleden maakte niemand bezwaar tegen de aanwezigheid van Chantal Vande Vyvere als voor-loper. Ze beschikt trouwens over de sportieve kwaliteiten. Voor dit evenement was en is ze nog steeds bereid om vakantie op te nemen. We begrijpen niet dat zij nu om partijpolitieke redenen niet meer op de vraag van de sportraad mag ingaan, nu zij niet meer tot Groep 82 behoort.”

Burgemeester Karlos Callens (Groep 82) ontkent dat Chantal Vande Vyvere omwille van politieke redenen opzij wordt geschoven als ‘haas’ bij de komende veldloop. De aanduiding van Chantal is volgens de burgemeester een autonome zaak van de sportraad en is geen beslissing van het schepencollege. Schepen van Sport Terry Callens voegt er nog aan toe dat het college van burgemeester en schepenen in deze materie geen beslissing heeft genomen. Volgens de schepen laat de sportraad zich misbruiken in een politiek spelletje. (JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.