Jarenlang was Declercq actief binnen CD&V Avelgem. Hij was in de jaren tachtig voor een periode van zes jaar gemeenteraadslid. Na dit mandaat bleef hij actief binnen de partij. Hij was voorzitter van CD&V Avelgem en maakte na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 een comback als raadslid. In 2015 stapte hij wegens gezondheidsproblemen op.

Declercq werd geboren op 22 december 1961. Hij groeide op in de Kasteelstraat in Avelgem en zorgde lange tijd voor zijn ouders. Na zijn huwelijk ging hij in Outrijve wonen. Onlangs verhuisde hij terug naar het centrum van Avelgem. Hij werkte laatst bij Coeman, een verpakkingsbedrijf.

"Een sterke beer en een prachtmens"

Als voorzitter van CD&V Avelgem werd hij begin 2018 opgevolgd door gewezen schepen Koen Van Steenbrugge, met wie Lieven een tandem vormde. "CD&V Avelgem verliest een belangrijk persoon", deelt Koen mee. "Lieven was een sociaal, joviaal, open en ijzersterk persoon die in alles geïnteresseerd was. Hij was een 'sterke beer' en had een warm hart, je kon altijd op hem rekenen. Hij was zeer verzorgend en empatisch, eigenlijk een prachtmens. Hij had ook de gave van het woord. Ondanks zijn ziekte wou hij nog altijd iets betekenen en was hij nog heel actief bij de volledige campagne van de laatste gemeenteraadsverkiezingen, zijn zoon is er bovendien ook verkozen tot gemeenteraadslid.

Darmkanker

Lieven was heel actief in het verenigingsleven in Avelgem. Hij had een hart voor de duivensport en was voorzitter van het verbond 'De Scheldestreek' en secretaris van 'De Getrouwe Duif'. Daarnaast was Lieven ook zeer betrokken bij Jeugdhuis Krak. Hij was ook een drijvende kracht achter mannenvolleybalclub Avoc.

Lieven was nooit ziek tot hij enkele jaren geleden de diagnose van darmkanker kreeg. Na een eerste bestraling kreeg hij ook nog een zware hersenbloeding. Lieven overleed op 9 augustus en laat zijn echtgenote Cynthia Magagula en stiefzoon Michael na.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring.

(ED)

Jarenlang was Declercq actief binnen CD&V Avelgem. Hij was in de jaren tachtig voor een periode van zes jaar gemeenteraadslid. Na dit mandaat bleef hij actief binnen de partij. Hij was voorzitter van CD&V Avelgem en maakte na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 een comback als raadslid. In 2015 stapte hij wegens gezondheidsproblemen op.Declercq werd geboren op 22 december 1961. Hij groeide op in de Kasteelstraat in Avelgem en zorgde lange tijd voor zijn ouders. Na zijn huwelijk ging hij in Outrijve wonen. Onlangs verhuisde hij terug naar het centrum van Avelgem. Hij werkte laatst bij Coeman, een verpakkingsbedrijf.Als voorzitter van CD&V Avelgem werd hij begin 2018 opgevolgd door gewezen schepen Koen Van Steenbrugge, met wie Lieven een tandem vormde. "CD&V Avelgem verliest een belangrijk persoon", deelt Koen mee. "Lieven was een sociaal, joviaal, open en ijzersterk persoon die in alles geïnteresseerd was. Hij was een 'sterke beer' en had een warm hart, je kon altijd op hem rekenen. Hij was zeer verzorgend en empatisch, eigenlijk een prachtmens. Hij had ook de gave van het woord. Ondanks zijn ziekte wou hij nog altijd iets betekenen en was hij nog heel actief bij de volledige campagne van de laatste gemeenteraadsverkiezingen, zijn zoon is er bovendien ook verkozen tot gemeenteraadslid.Lieven was heel actief in het verenigingsleven in Avelgem. Hij had een hart voor de duivensport en was voorzitter van het verbond 'De Scheldestreek' en secretaris van 'De Getrouwe Duif'. Daarnaast was Lieven ook zeer betrokken bij Jeugdhuis Krak. Hij was ook een drijvende kracht achter mannenvolleybalclub Avoc.Lieven was nooit ziek tot hij enkele jaren geleden de diagnose van darmkanker kreeg. Na een eerste bestraling kreeg hij ook nog een zware hersenbloeding. Lieven overleed op 9 augustus en laat zijn echtgenote Cynthia Magagula en stiefzoon Michael na.De uitvaartplechtigheid vindt plaats in intieme familiekring.(ED)