Gewezen journaliste en royaltywatcher Brigitte Balfoort op CD&V-lijst in Brugge

Stefan Vankerkhoven

Brigitte Balfoort prijkt op de CD&V-lijst voor de verkiezingen. “Brugge moet de leukste stad ter wereld blijven om in te wonen. Daar wil ik me als ‘gebrakt en gespogen Bruggelienk’ de volgende jaren met veel goesting voor inzetten.”

Brigitte Balfoort (56) begon haar carrière bij de VRT-radio en stapte in 1993 over naar de regionale Focus Televisie. Daar was ze naast Tony Van den Bosch het eerste schermgezicht. Na anderhalf jaar maakte ze van daar de sprong naar VTM, waar ze 20 jaar bleef werken, onder meer voor het magazine Royalty.

Enkele jaren geleden schoolde ze zich in Londen om tot etiquetteconsultant. Ze schrijft er boeken over en geeft lezingen. Brigitte maakt deel uit van het docententeam van de School for Butlers & Hospitality van Vincent Vermeulen in Hertsberge. In haar huis in de Westmeers kunnen zelfs kinderen terecht voor workshops over etiquette.

Brigitte vindt het culturele aanbod in Brugge heel divers, maar zou er graag een breder publiek mee zien bereiken. “Je ziet heel vaak dezelfde mensen op concerten en voorstellingen.” Ze pleit voor een goed georganiseerd overleg met de cultuursector en een verbreding van de cultuurparticipatie: “Cultuur mag ook cultuur met een kleine ‘c’ zijn, waaraan je plezier beleeft.”

(SVK-foto a-Tom)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.