Gewezen Home Gryson krijgt nieuwe invulling

Redactie KW

Het voormalig Home Gryson in de Ooievaarsstraat vlak naast het stadhuis in Wervik krijgt (eindelijk) een concrete invulling.

De stad kocht het pand in 2008 in het kader van de uitbreiding van het stadhuis voor 300.000 euro van het OCMW. Het stadsbestuur creëert een nieuwe Dienst Gebouwen’ en de burelen komen daar. “Sportfunctionaris André Bille verlaat de sportdienst en komt terecht op die nieuwe Dienst Gebouwen”, zegt burgemeester Youro Casier. “Daartoe behoort bijvoorbeeld ook alles wat sportaccommodatie betreft. Ook preventieadviseur Ronny Vantomme komt daar. Hun eerste opdracht wordt het gewezen Home Gryson invullen. Ten eerste met hun eigen bureel. We voorzien daar ook een keuken en refter voor het stadspersoneel want in het stadhuis hebben we dat niet. Op de eerste verdieping komen een aantal burelen voor de schepenen want in het stadhuis zijn die er nu ook niet.”

Het pand was vroeger een weeshuis en later een tehuis voor kinderen die door de jeugdrechter geplaatst werden. Na het overlijden van de eigenares, juffrouw Gryson, schonk die al haar eigendommen, waaronder ook enkele kleine woningen in de Leiestraat, weg en werd de Stichting Gryson opgericht. Na een jarenlange juridische strijd kwamen al die eigendommen in handen van het OCMW. De afgelopen jaren werd Home Gryson voor van alles en nog wat gebruikt: van kinderdagverblijf en huisvesting voor een uitgewezen gezin uit Iran tot tijdelijk onderdak voor de Evangelische Kerk De Rank.

(EDB – foto Google Maps)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier