Gewezen gemeenteraadslid Jacqueline Mostaert (76) overleden

Jacqueline overleed maandag op 76-jarige leeftijd thuis in Bikschote. (gf)
Redactie KW

Jacqueline Mostaert (76) is maandagavond thuis in Bikschote overleden. Ze was van 2006 tot begin dit jaar gemeenteraadslid voor CD&V in Langemark-Poelkapelle. Tijdens de gemeenteraad van maandag werd een minuut stilte gehouden.

Jacqueline zag op 22 december 1943 het levenslicht in Sint-Juliaan. In 1964 trouwde ze met Daniel Peene uit Bikschote. Daar baatten ze een landbouw -en veevoedersbedrijf uit. Na hun pensioen gingen ze in 2012 in een nieuwbouw wat verderop wonen. Daniel overleed op 19 januari 2019 op 86-jarige leeftijd.

Net voor de gemeenteraad maandag sijpelde het nieuws van Jacquelines overlijden binnen. Er werd een minuut stilte gehouden voor het gewezen gemeenteraadslid van CD&V.

Tal van verenigingen

In 2006 stond ze voor het eerst op de lijst van CD&V en ze raakte meteen verkozen. Ook in 2012 en 2018 haalde ze een zitje. Twee jaar geleden was het duidelijk dat ze niet de volledige legislatuur zou zetelen. Begin dit jaar volgde Doris Dereyne haar op.

Naast de politiek was Jacqueline voorzitter van OKRA Bikschote en lid en bestuurslid van tal van andere verenigingen zoals Samana, Kind&Gezin, Bebloemingsactie en het Bloedgevingscomité. Ze was ook heel actief in de kerk van Bikschote.

Zaterdag zal de uitvaart in familiale kring plaatsvinden. Wanneer het weer kan en mag volgt nog een herdenkingsviering.

(API)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.