Gert Maertens (Groen) neemt omwille van gezondheidsredenen tijdelijk ontslag als gemeenteraadslid

© (Foto MVQ)
Redactie KW

Ondanks zijn politieke gedrevenheid nopen gezondheidsredenen Gert Maertens om tijdelijk ontslag te nemen als gemeenteraadslid. Tegelijk doet hij daarbij een oproep om de ziekte die hem heeft getroffen uit de taboesfeer te halen.

Noodgedwongen zet Gert Maertens – en hij hoopt tijdelijk – een politieke stap opzij. Zijn zitje in de gemeenteraad staat hij af aan zijn opvolger Fabienne Laridon.

“Na een operatie voor prostaatkanker in februari 2018 leek alles goed te gaan”, vertelt Gert.. “Begin juli dit jaar kreeg ik het nieuws dat er terug verontrustende signalen zijn. Verder onderzoek bevestigde dat er sprake is van ‘herval’. Mijn kankerdiagnose en de onzekere toekomst die ik daardoor tegemoet ga hebben me doen besluiten om de actieve politiek tijdelijk te verlaten. De voorbije jaren heb ik gemerkt dat prostaatkanker en kanker in het algemeen voor veel mensen nog steeds in de taboesfeer zit. Toch is het net belangrijk om hierover te durven praten met lotgenoten en vrienden.”

“Kanker is een smerig beestje maar in de meeste gevallen goed behandelbaar. Ik hou er dus de goede moed in. Ik heb er het volste vertrouwen in dat mijn opvolger Fabienne de visie van Groen op een positieve manier zal uitdragen als raadslid. Ik wens Fabienne en iedereen die via deze politieke weg de wereld tracht te verbeteren veel vuur. Maar bij tijd en stond ook wat mildheid en nuance. De wereld verbeteren kan je gelukkig op verschillende manieren. Ik vind wel een andere manier. Daar mag je op rekenen. Tot ergens onderweg voor een goed gesprek.”

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier