Georges Leekens duwt de lijst voor CD&V in Oostkamp

"Ik geniet alle dagen van de Oostkampse levenskwaliteit en geef daarom graag iets terug", reageert Georges Leekens. © GS
Redactie KW

Niemand minder dan Georges Leekens, voormalig bondscoach van de Rode Duivels, wordt lijstduwer voor CD&V in Oostkamp.

“Na een goede babbel met burgemeester Jan de Keyser ben ik graag ingegaan om de lijst te duwen”, reageert Georges Leekens. “Ik hou van winnen én duw dus graag deze kwaliteitsvolle lijst naar een sterk resultaat. Door mijn trainersfunctie toerde ik al doorheen heel de wereld en steeds opnieuw ontdek ik bij mijn thuiskomst dat Oostkamp een leuke gemeente is om in te wonen. Oostkamp is niet zomaar verkozen tot strafste gemeente in Vlaanderen. Ik geniet alle dagen van de Oostkampse levenskwaliteit en geef daarom graag iets terug. Deze ploeg onder aanvoering van een gedreven burgemeester is de beste garantie dat we de strafste gemeente blijven. Ook als je goed bent, moet het altijd de betrachting zijn om beter te worden. En dat voel ik enorm in deze groep mensen.”

Burgemeester trekt de lijst

De lijst wordt getrokken door Jan de Keyser, actief als burgemeester sinds 1 mei 2017. Professioneel is hij – als landbouweconoom – directiekaderlid bij een grootbank en actief in Unizo en Boerenbond.

Daarna volgen 4 leden uit het schepencollege: Els Roelof uit Moerbrugge (Sociaal Assistente/Coördinator Zorgboerderijen) en tevens kandidate voor de Provincieraadsverkiezingen (4de plaats), Sebastian Vande Ginste uit Oostkamp (OCMW voorzitter – Leraar Vives lerarenopleiding en actief in de Heemkundige Kring Oostkamp ), Katrien Talloen uit Waardamme (Milieucoördinator VTI Brugge en actief in de VOSOG ) en Delphine Roels uit Ruddervoorde (Lerares Geschiedenis en actief in KVLV).

Delphine trekt daarmee ook de groep jongeren die volgen van plaats 5 tem 13. Als jongeren-lijsttrekker wordt ze geholpen door de plaatselijke jongerenvoorzitter Toben Braeckevelt uit Moerbrugge. Hij is parlementair medewerker en actief in het feestcomité Moerbrugge. Daarna volgt Sam Vande Caveye uit Oostkamp die de politieke familienaam verder zet. Hij is actief in tennis Oostkamp en gekend als zanger bij LAJOS and the GANG.

Op plaats 8 volgt Bram Gheysen van het gelijknamig copy center (Groep Gheysen) uit de Schooldreef. Als ondernemer is hij actief in het Oostkamps Unizo-bestuur. De jonge vader krijgt na hem op de lijst een jonge mama, nl. Evy De Vlieghere uit Oostkamp. Zij is infrastructuurverantwoordelijke bij het ILVO en speelt handbal bij OLVA.

Justine Soulliaert komt uit Nieuwenhove en is als zorgkundige vooral bekend als één van de bezielers van ‘den Tour’ en actief in JOC Den Artisjoc. Nel Thieren komt uit WaarOost-park en is student TEW aan KULeuven en oud-leidster van VKSJ. Zij is de dochter van basketbalvoorzitter Henk Thieren.

18 jaar

Daarna volgt de jongste kandidaat (18jaar) Sim Deeren. Hij studeert Global Business Management en is de medestichter van Tope vzw en lid van de Oostkampse jeugdraad. Lijstduwer bij de groep jongeren is Thomas Delputte, student en actief in jeugdhuis JOC Den Artisjoc maar eveneens fractieleider CD&V in de gemeenteraad.

Daarna komen drie kandidaten uit Baliebrugge : Joke Vandeputte , zelfstandig thuisverpleegster en actief in de toneelkring Ware Vreugd Waardamme, oudleiding scouts en oudercomité VBS Baliebrugge. Op plaats 15 prijkt huidig OCMW-raadslid Liesbeth Gellinck , projectleider VLM en actief in het oudercomité VBS Oostkamp en tevens natuurgids en erfgoedliefhebber. Gemeenteraadslid Geert Pyfferoen en inrichter Superprestige Veldrijden sluit het Baliebrugse trio af.

Waardamse nieuwkomer en creatieveling Lieve Deketelaere is freelance designer en marketeer en actief in de ouderraad VBS De Sprong uit Waardamme. Recent verhuisd naar Nieuwenhove maar nog sterk aanwezig in Waardamme is Nancy Van Compernolle. Ze is zelfstandig boekhouder-fiscalist en voorzitster van Femma Waardamme.

Heel wat KSA’ers

Daarna volgt Laurence Binst uit Nieuwenhove. Ze is freelance organisator juridische seminaries en actief in de tennis Oostkamp en lid groep communicatie Parochie Oostkamp. Op plaats 20 vinden we Nancy De Bruyne uit Oostkamp en huidig CD&V-secretaris. Naast bediende bij CM is ze vooral gekend als kookouder KSA Oostkamp en medewerker feestcomité Erkegem en PASAR.

Op 21 vinden we Chris Himpens uit Oostkamp, jarenlang vrijwillig actief in de Oostkampse brandweer en huidig voorzitter van OKRA Oostkamp. Verder vinden we Geert Dewulf uit Steenbrugge. Hij is als federaal ambtenaar gedetacheerd als secretaris Openbare Diensten bij ACV. Deze gewezen KSA-leider was actief op de het kabinet van Steven Van Ackere en Inge Vervotte.

Daarna volgen de jonge, actieve landbouwers : Andy Dewitte uit Moerbrugge ( en tevens actief in de ouderraad VBS De Vaart Moerbrugge) en Liesbet Ally uit Hertsberge (Boerderij ‘t Vers Varkentje ) en tevens actief in de ouderraad, weliswaar in VBS De Bosbes Hertsberge. Zij zet het lijstduwerskwartet in vanuit Hertsberge. Op 25 vinden we Marleen Clarisse , penningmeester Gezinsbond Hertsberge en oprichter Fietsclub d’Hertjes, op 26 Geert Callebert die voorzitter is van het Feestcomité Hertsberge.

Goede mix

“Als voorzitter van Jong CD&V Oostkamp ben ik uitermate tevreden over de lijstvorming”, zegt Toben Braeckevelt. “Het is immers een voortzetting van de verjongingsdynamiek van onze partij tijdens de voorbije jaren. Bovendien gaf het partijbestuur ons de kans om met een sterk jongerenteam, die bestaat uit een goede mix van studenten, jonge starters, jonge ondernemers en gezinnen, naar voor te komen. De groep jonge kandidaten getrokken door schepen Delphine Roels en jongerenvoorzitter Toben Braeckevelt en geduwd door de fractieleider Thomas Delputte, kijkt bijgevolg vol vertrouwen de verkiezingen tegemoet.”

“Als voorzitter van CD&V-Oostkamp heb ik volle vertrouwen in deze lijst. Het is een mooie combinatie van sterk politiek leiderschap o.l.v. Burgemeester Jan de Keyser en verfrissende vernieuwing en verjonging”, besluit Johan Dedeene.