Georges Declercq (N-VA) neemt ontslag uit gemeenteraad van Heuvelland

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

De gemeenteraad van maandagavond duurde amper 17 minuten en ging vooral over intergemeentelijke samenwerkingen. De aankondiging van raadslid Georges Declercq zorgde wel voor wat ambiance.

Of het kwam door de nakende feestdagen is niet duidelijk, maar de gemeenteraad van Heuvelland was maandag vooral een jolige boel. Toen burgemeester Marc Lewyllie (Gemeentebelangen), die de afwezige Bert Doise verving als voorzitter, schepen Jean-Pierre Geelhand de Merxem per ongeluk aansprak met Jean-Pierre Geelhand De Smet was de toon gezet.

Op de agenda stonden een aantal formele vaststellingen en aanstelling voor intergemeentelijke samenwerkingen zoals Psilon, WVI en IVVO. OCMW-voorzitter Ward Dierickx (N-VA) lichtte toe waarom het budget van het OCMW voor 2015 gewijzigd werd.

Ten slotte volgde de mededeling dat raadslid Georges Declercq ontslag neemt uit de gemeenteraad. De burgemeester dankte hem voor de jaren dat hij zich inzette voor de gemeente en deelde mee dat begin volgend jaar zijn vervanger beëdigd zal worden. Georges Declercq nam het woord tijdens de varia. “Ik heb destijds gevraagd om een agendapunt ‘varia’ te introduceren, maar nu zou ik willen voorstellen om het weer af te schaffen. Het is nogal een gevaarlijk puntje”, grapte hij, tot jolijt van zijn mederaadsleden.

(TOGH – Foto TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier