Gemeentesecretaris Zonnebeke haalt uit: “Burgemeester is intellectueel ongeschikt voor de job”

Nadat maandag op de gemeenteraad gemeld was dat de dading was afgesprongen, besliste secretaris Francis Claeys (49) om ontslag te nemen.


Vanaf 15 mei gaat Francis Claeys aan de slag bij Inagro in het directieteam als financieel juridisch manager. Dit is een organisatie die innovatief en duurzaam agrarisch ondernemen ondersteunt, het voormalig provinciaal onderzoeks- en Voorlichtingscentrum voor Land- en Tuinbouw in Beitem.

Samenwerken met de burgemeester is slecht voor mijn gezondheid. Hij is intellectueel en leidinggevend ongeschikt voor de job

Reden van het ontslag is niet Schepen Michiel Descheemaeker, waarmee hij regelmatig overhoop lag, maar wel burgemeester Sioen waarmee hij niet meer kan samenwerken. “Samenwerken met de burgemeester is slecht voor mijn gezondheid. Hij is intellectueel en leidinggevend ongeschikt voor de job. Hij bestuurt vanuit de buik en zonder visie. Alleen de stemmen en de groentenwinkel interesseren hem. Maar aan de gemeente werken 240 mensen en een begroting van 17 miljoen, dan moet je toch een visie hebben. Administratief heeft hij geen inzicht en hij ondergraaft de organisatorische werking. We zijn de voorbije 6 jaar gewoon stil blijven staan. Iemand die ambitious is en zijn werk ernstig en gedreven wil doen, kan dit niet in Zonnebeke.”

“In het schepencollege is er de afgelopen jaren voortdurend ruzie, maar hij geeft geen leiding en heeft niemand in de hand. Er is geen enkel dossier waarin de schepenen het in essentie met elkaar eens zijn. De politiek heeft gefaald. Ik zou rustig kunnen op post blijven, maar dat kan ik niet. Ik ben consequent en trek er dus de stekker uit, vooral omdat er een kans bestaat dat Dirk Sioen met het kartel #team 8980 opnieuw burgemeester wordt. Wie ambitieus is, wordt beter geen gemeentesecretaris van Zonnebeke”.

In een reactie vindt burgemeester Sioen de uitspraken van de ex-secretaris ‘laag bij de grond’. “Modder gooien en zwart maken is makkelijk en dat is zijn keuze. Ik werk als burgemeester in het belang van Zonnebeke . Nu wil ik niet reageren, maar dat komt binnenkort wel.”

(NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.