Gemeenteschool van Staden blijft in Ieperstraat

Redactie KW

De Stadense gemeenteraad stemde donderdagavond in met het verbouwen van de conciërgewoning van de Gemeenteschool tot buitenschoolse kinderopvang. Oppositiepartij CD&V stemde tegen. Burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) liet eerder al weten dat de meerderheid de plannen voor de bouw van een nieuwe school op de stationssite laat varen.

“Door de politieke crisis hebben we veel tijd verloren”, aldus de burgemeester. “De bouw van een nieuwe school is daardoor deze legislatuur niet meer realiseerbaar. Momenteel is een renovatieonderzoek van de huidige school bezig. Daaruit moet blijken of het gebouw renoveerbaar is of dat er toch een nieuwbouw moet komen.”

De meerderheid van N-VA, Open VLD en SP.A stelde tijdens de raad voor om de vroegere conciërgewoning van de school om te bouwen tot kinderopvang. Daarvoor is volgens Marc Bogaert (N-VA), schepen bevoegd voor kinderopvang, een budget van 200.000 euro voorzien. De kinderopvang zou volgens de schepen volgend schooljaar operationeel zijn. “De huidige lokalen op de stationssite volstaan niet voor het organiseren van een duurzame kinderopvang en zullen dan verlaten worden”, weet schepen Bogaert.

CD&V is tegen

Oppositiepartij CD&V kantte zich tegen de verbouwing. “Omwille van de verkeerssituatie in de Ieperstraat, het ontbreken van groen en omwille van de zeer dure investering voor een niet langdurige oplossing”, stelt fractieleider Hans Mommerency.

(BCH)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare, van vrijdag 3 februari 2017.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier