https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gemeenteraadsvoorzitter Paul Vanden Bussche (SP.A) stopt met politiek in Jabbeke

Paul Vanden Bussche. © BP
Ilse Naudts

Binnen twee jaar verliest de Jabbeekse politiek een van haar boegbeelden. Paul Vanden Bussche (59) komt niet meer op voor zijn partij SP.A.

Paul Vanden Bussche (SP.A) blijft nog tot het einde van deze legislatuur voorzitter van de gemeenteraad, maar ziet het niet meer zitten om een nieuwe verkiezingscampagne te trekken. “Ik heb dat in 2006 en in 2012 met veel enthousiasme gedaan. SP.A heeft me nog gevraagd om de lijst te duwen, maar dat is niets voor mij: langs de zijlijn toekijken en gewoon ‘meedoen’ om een lijst te vullen. Als ik meedoe, is het met hart en ziel.”

“Gematigder en minder radicaal”

Paul werd geboren op 6 juni 1957 in Varsenare en groeide op in Zerkegem. Hij is gemeenteraadslid voor SP.A in Jabbeke sinds 2000. Beroepshalve is hij directeur van het Vesaliusinstituut in Oostende. In 2006 lag hij aan de basis van het ontstaan van het kartel JA!, tussen SP.A-Spirit, Open VLD en Groen. In 2012 trok hij het kartel SP.A Groen Plus. CD&V bood hem toen de functie van voorzitter van de gemeenteraad aan, een rol die hij tot vandaag vervult. “Ik voel me goed thuis in die rol. Het lijkt mij een mooi moment om te eindigen. Ik ben gematigder geworden, minder radicaal dan vroeger, maar ik zal altijd voor SP.A stemmen.”

Op de vraag of hij geen spijt gaat hebben van zijn beslissing antwoordt hij resoluut. “Nee. Ik ben zeker van mijn keuze. Alleen als tijdens de volgende verkiezingen in Jabbeke de absolute CD&V-meerderheid zou gebroken worden, dan weet ik dat ik zal vloeken : Verdorie, ik wou dat ik meegedaan had. Want dan wil ik nog eens willen zien wat er zal gebeuren.”

(IN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten